Ροή Ειδήσεων

Αραφάτ και Ειρηναίος στο απόσπασμα


Με μια πιο προσεκτική ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, βλέπετε κάτι κοινό.

Το αποτέλεσμα (αριστερά) και την προσπάθεια (δεξιά) εξόντωσης των ηγετικών φυσιογνωμιών του παλαιστινιακού λαού.

Η εξολόθρευσή τους, συνδέεται άρρηκτα με τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων στη περιοχή και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, η αποπομπή και ο μαρτυρικός βίος του νόμιμου και κανονικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄ είναι ενέργειες συνυφασμένες με την αναμονή-προσδοκία των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου για μεγάλες συμφωνίες επενδυτικών έργων, κυρίως με την Κίνα και το Κατάρ.

Γιασέρ Αραφάτ: Πριν δυο χρόνια ο Φαρούκ Αλ Καντουμί, ιδρυτικό στέλεχος της Φατάχ, υποστήριξε ως καλεσμένος σε εκπομπή του γνωστού αραβικού δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα ότι ο Μαχμούντ Αμπάς είχε συνωμοτήσει το 2003 με το Ισραήλ για να δολοφονήσει τον ιστορικό παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος τελικά πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού το 2004, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος Α' : Ο εγκλεισμός του προκαλεί τεράστια ερωτηματικά σε κάθε νομομαθή και πολιτισμένο άνθρωπο που γίνεται κοινωνός της περιπέτειάς του.


Υ.Γ. Πραξικόπημα του Αμπάς με καθοδήγηση ΗΠΑ και Ισραήλ
       («Το Παρόν της Κυριακής», 24.06.2007)