Ροή Ειδήσεων

Η «ΑΤΕΡΕΤ ΚΟΧΑΝΙΜ» ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΩΣΕ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ "ΙΜΠΕΡΙΑΛ" ΚΑΙ "ΠΕΤΡΑ" ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΟΙ ΦΑΤΡΙΑΣΤΕΣ, Η ΔΝΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας αποκαλύψαμε ενυπόγραφη ομολογία ντοκουμέντο του φυγόδικου εκκλησιαστικού υπαλλήλου του Πατριαρχείου, Νικόλαου Παπαδήμα, πως δεν έλαβε ποτέ ρητή εντολή από τον Πατριάρχη Ειρηναίο να διενεργήσει συναλλαγές και να μισθώσει τα ξενοδοχεία "Ιμπέριαλ" και "Πέτρα".

Σήμερα παρουσιάζουμε απόσπασμα συνέντευξης εκπροσώπου της «Ατερέτ Κοχανίμ» στον κ. Αντώνιο Μποσνακούδη για λογαριασμό του μηνιαίου περιοδικού «Τρίτο Μάτι», ο οποίος και κατηγορηματικά τονίζει πως η οργάνωση που στηρίζει τους εποίκους δεν ενεπλάκη στην υπόθεση του σκανδάλου "Jaffa Gate" στην Ιερουσαλήμ.





Διαβάζοντας κι εσείς τις αποστομωτικές δηλώσεις του εκπροσώπου αναρωτηθήκατε μήπως ποιοι και γιατί ενόσω η διυπουργική επιτροπή του Ισραήλ εξέταζε το ζήτημα του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων συντηρούσαν το μύθο της «Ατερέτ Κοχανίμ»;


«Ο Θεόφιλος σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του, γνωρίζει ότι αντίπαλός του είναι η Ατερέτ Κοχανίμ» (βλ. «Το Βήμα», Μαρία Αντωνιάδου, 18.02.2007)



«Το Τελ Αβίβ ωστόσο φαίνεται να θέλει να εξασφαλίσει τα ακίνητα που μίσθωσε επί εποχής Ειρηναίου η εταιρεία Ατερέτ Κοχανίμ» (βλ. «Η Καθημερινή», Νίκος Παπαχρήστου, 17.02.2007).

Φρονούμε η απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε παραπάνω ενυπάρχει στο ρεπορτάζ που ακολουθεί. Το αφιερώνουμε και στον πλέον δύσπιστο αναγνώστη μας ώστε να αποκομίσει επιπλέον μία καταγραμμένη δημοσιογραφική μαρτυρία ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος έπεσε θύμα φατριαστών και πως το Φανάρι έπαιξε άθελα (;) το παιχνίδι τους.

Το Παρόν Της Κυριακής, 09.10.2005