Ροή Ειδήσεων

Νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» για πωλήσεις εκκλησιαστικής γης από τον Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα! Περιήλθαν στην κατοχή μας και παρουσιάζουμε τα αντίγραφα των επίμαχων εγγράφων.


Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα (βλ. δίπλα) ο μακαριώτατος κ.κ. Ειρηναίος «από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ως Πατριάρχης είχε προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής η οποία είχε αποκλειστικό αντικείμενο την καταγραφή της περιουσίας του Πατριαρχείου. Με την αντικατάστασή του η Επιτροπή αυτή διαλύθηκε και φυσικά η καταγραφή της περιουσίας έμεινε στον... αέρα! Έτσι «άνοιξε» η όρεξη των Ισραηλινών, που ενδεχομένως είχαν προσυμφωνήσει με κύκλους του Πατριαρχείου να «μαζέψουν» τμήματα της περιουσίας του, και ξεκίνησαν ένα... όργιο εξαγοράς πατριαρχικών εκτάσεων, είτε με κανονική αγορά είτε με τη μέθοδο των... αμφισβητήσεων και των συμβιβασμών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από την ώρα που το Ισραήλ αναγνώρισε ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων τον Θεόφιλο...»
«Το Παρόν της Κυριακής» (01.04.2012)

Ακολουθούν τα σχετικά ντοκουμέντα (έγγραφα στα αραβικά με την ελληνική μετάφρασή τους) που αφορούν τη μεταβίβαση έκτασης 60 περίπου στρεμμάτων στη Βηθλεέμ από μια μεγαλύτερη επιφάνεια γης που καλύπτει πάνω από 230 στρέμματα. Τα υπογράφουν οι Αγιοταφίτες Θεόφιλος, Αρίσταρχος και Μεθόδιος.