Ροή Ειδήσεων

Αμερικανικός δάκτυλος η επίσκεψη του Ιορδανού πρίγκιπα Γάζι στον Θεόφιλο και τον Πανάγιο Τάφο.

«Ανάσα» στον Θεόφιλο έδωσε η επίσκεψη Γάζι στα Ιεροσόλυμα.

Πληροφορίες ήθελαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κληρικοί του Πατριαρχείου να έχουν επιδοθεί σε έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους εντός της Σιωνίτιδας Εκκλησίας και την τύχη του Θεόφιλου αμέσως μετά το Πάσχα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν -λόγω των προσωπικών συμφερόντων- ήταν πολλά. Κάποιοι επεδίωξαν την διατήρηση των θέσεών τους, άλλοι την ισχυροποίησή τους και μόνο ένας αξίωσε την εκλογή νέου προκαθημένου!

Το συμπέρασμα που βγήκε από τις συναντήσεις είναι ότι επτά χρόνια μετά την ανατροπή του ο νόμιμος και κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος Α' έχει ξανά την αποδοχή της πλειοψηφίας της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο ίδιος δεν συμμετέχει, αλλά ενημερώνεται διαρκώς για το τι συμβαίνει μέσα στο Πατριαρχείο τηρώντας μια στάση αναμονής.

Μάλιστα σε μέλη της μοναστικής κοινότητας που επικοινώνησαν μαζί του τη Μεγάλη Εβδομάδα παραπονούμενοι ότι αισθάνονται δέσμιοι τεράστιων οικονομικών συμφερόντων και πως θα εγκαταλείψουν τα πανάγια προσκυνήματα συνέστησε «λίγη ακόμα υπομονή».

Βαρόμετρο για τις κυοφορούμενες εξελίξεις πάντως φαίνεται είναι η επίσκεψη στον Θεόφιλο και τον Πανάγιο Τάφο του πρίγκιπα Γάζι, αρμόδιου για θρησκευτικά θέματα στην Ιορδανία.

Κύκλοι της ελληνορθόδοξης εκκλησίας από εχτές αναφέρουν πως η παρουσία του είχε κίνητρα αμιγώς πολιτικά, κάτι που θίγει την ελευθερία ενός θρησκευτικού θεσμού να αποφασίζει για τις εσωτερικές του υποθέσεις.