Ροή Ειδήσεων

Οι μητροπολίτες της Κρήτης πένονται αλλά για την επικείμενη φιέστα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Χανιά «λεφτά υπάρχουν»;

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα της Κρήτης» (αρ. φύλλου 442) ήταν έκπληξη για τα οικονομικά της τοπικής Εκκλησίας.


Σύμφωνα μάλιστα με το επίμαχο ρεπορτάζ (σελ. 16) η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι ήταν έντονη «ενώ στη "γύρα" προς αναζήτηση πόρων» είχαν βγει και μητροπολίτες!!




Υ Σ Τ Ε Ρ Ο Γ Ρ Α Φ Ο :
 Το 2005 ως μητροπολίτης τότε Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο νυν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος συμμετείχε στην τριμελή επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εστάλη στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να διαμορφώσει από κοντά άποψη για όσα ακούστηκαν σε βάρος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Ένα χρόνο αργότερα και μετά το θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου εξελέγη ομόφωνα από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι στο σημερινό του αξίωμα.
Το 3πρόσωπο των υποψήφιων αρχιερέων το είχε καταρτίσει η τότε ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εισερχομένη στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Κρήτης, με βάση το νόμο 4149/1961 «περί του Καταστατικού Νόμου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας».

ΠΑΣΟΚ: «Καλημέρα, Γραφείο Υφυπουργού Μου ζήτησε ο Λαλιώτης να το στείλω να το δει ο κ. Πάχτας. Ας τηλεφωνηθούμε για τα περαιτέρω. Φιλιά ΤΖΟΥΛΙΑ»
«ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Αγαπητέ Χρήστο, αν δεν ατυχήσει το όλο πρόγραμμα, σε παρακαλώ να δεις με συμπάθεια την πρόταση αυτή-από ένα μητροπολίτη πολύ έξυπνο και άξιο. Αν μπορείς πες μου τι προβλέπεις να γίνει-γενικώς. Έχουμε πια αξιόλογες προτάσεις. Να προχωρήσουμε; Φιλικά Αντ. Αγγελίδης»
«Προς τον Εξοχότατο Υφυπουργό Ανάπτυξης Κύριο Δημήτρη Γεωργακόπουλο [...] Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας»