Ροή Ειδήσεων

Οφφικίαλος-συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναμειγμένος στη "δολοφονία" της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης;



Το Ισραήλ επισκέφθηκε πρόσφατα ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κούρκουλας.

Στα πλαίσια της εθιμοτυπίας συναντήθηκε και με τον αντικανονικά εκλεγμένο στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο.

Στον αντίποδα αυτής της επίσκεψης όμως, η πλειονότητα της μοναστικής αδελφότητας προσδοκούσε ότι η παρουσία του κ. Κούρκουλα στο Πατριαρχείο θα σηματοδοτούσε την ελεύθερη επικοινωνία τους με το μικρό διαμέρισμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση.
 



Ωστόσο, τη νύχτα της Τετάρτης, ημέρα αναχώρησης του υφυπουργού, Αγιοταφίτες παρακάλεσαν τον κανονικό ποιμενάρχη της Αγίας Σιών να συνομιλήσουν μαζί του  μπροστά στη γνωστή πια κλειδωμένη πόρτα για το τι μέλλει γεννέσθαι στο Πατριαρχείο. Ο μακαριώτατος κ.κ. Ειρηναίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άκουσε για αρκετή ώρα τη γνώμη τους χωρίς να εκφέρει προσωπική άποψη στις εξελίξεις που θέλουν να δρομολογήσουν οι πατέρες..




Υ    Σ    Τ    Ε    Ρ    Ο    Γ    Ρ    Α    Φ    Ο  Νο 1
Πηγή για τα ανωτέρω: Επίσημο τριμηνιαίο περιοδικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κούρκουλας έχει άραγε ή όχι συγγενική σχέση με τον Άλκη Κούρκουλα, δημοσιογράφο, οφφικίαλο-συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah φέρεται αναμειγμένος στη "δολοφονία" της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης;

Το θέμα παρουσίασε το taxalia.blogspot.com και σύμφωνα με την εφημερίδα DEALnews έχει ως εξής:

DEAL news, 31.07.2009


 Υ    Σ    Τ    Ε    Ρ    Ο    Γ    Ρ    Α    Φ    Ο  Νο 2

Στους οφφικίαλους-συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο... Πανώτης Αριστείδης, βεβαίως-βεβαίως