Ροή Ειδήσεων

Συσχετισμοί συμφερόντων και δημοσίων σχέσεων η αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα (Μέρος τέταρτο)


Συσχετισμοί συμφερόντων και δημοσίων σχέσεων η αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα (Μέρος πρώτο)

Συσχετισμοί συμφερόντων και δημοσίων σχέσεων η αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα (Μέρος δεύτερο)

Συσχετισμοί συμφερόντων και δημοσίων σχέσεων η αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα (Μέρος τρίτο)



Με τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να βρίσκεται πλέον σε καθεστώς προσωρινής κράτησης και υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας που είχε υπό τον έλεγχό του ο υπόδικος πλέον επιχειρηματίας να αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές ευθύνες για χορηγήσεις δανείων ύψους εκατομμυρίων ευρώ που οδήγησαν την Proton Bank ουσιαστικά σε ελεύθερη πτώση, η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Διαβάστε περισσότερα.


Το 2003 η πορεία της οικογενειακής επιχείρησης Νεοχημική έφτασε το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στις πύλες της Σοφοκλέους.




Το 2005 σε συνεργασία με το χρηματιστή Μανώλη Βάρσο της Merritt (γαμπρό της Ντόρας και σύζυγο της Αλεξίας Μπακογιάννη) κατάφερε να μεταβιβάσει το 8% της Νεοχημικής σε ξένους θεσμικούς την ώρα που η χρηματιστηριακή αγορά προσπαθούσε να σταθεί όρθια και σπάνια ξένοι θεσμικοί ασχολούνταν με μικρές ελληνικές εταιρείες («Press Time», 28-29 Μαρτίου 2009).


Το Μάιο του 2008 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα πουλήσει τη Νεοχημική στον αμερικανικό κολοσσό Carlyle (συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών εκείνων που διατηρούν στενές επαφές με την οικογένεια Μπους) ενώ σχεδόν δύο χρόνια μετά την πώλησή της θα επιστρέψει και πάλι στα χέρια του.





Σύμφωνα με την εφημερίδα «Free Sunday» (14.02.2010) αυτό έγινε διότι συνδεόταν με την τότε πρόσφατη απόκτηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από τη Lamda Partners, επενδυτικό Fund που δημιούργησε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στις αρχές του 2009 με έδρα το Λονδίνο. Νεοχημική και ΒΦΛ θα συγκροτούσαν έναν ισχυρό όμιλο εμπορίας και παραγωγής χημικών με ανάπτυξη συνεργασιών όπως η παραγωγή χαμηλού κόστους λιπασμάτων μέσω της ΙΗΡ Prahoro την οποία είχε εξαγοράσει η Νεοχημική μέσω διαγωνισμού από τον Αύγουστο του 2007.


Υπενθυμίζεται ότι η ΒΦΛ εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη αντί τιμήματος 85,9 εκ. ευρώ, στις 6 Σεπτεμβρίου 2009 και ένα χρόνο αργότερα το 100% των μετοχών της βορειοελλαδικής βιομηχανίας πέρασε στον έλεγχο των στενών συνεργατών του Γιώργο και Μιχάλη Κυριακίδη.

Γιώργος και Μιχάλης Κυριακίδης με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο
Γιώργος και Μιχάλης Κυριακίδης με τον μοιχεπιβάτη του πατριαρχικού θρόνου των Ιεροσολύμων
Γιώργος και Μιχάλης Κυριακίδης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...