Ροή Ειδήσεων

Η ιστορία μιας φωτογραφίας (Μέρος Β')

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος
Το στιγμιότυπο είναι πλέον γνωστό.

Όταν αρχικά προβλήθηκε (Φεβρουάριος 2005) ο δοκιμαζόμενος από τα ελληνικά ΜΜΕ Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος δεν είχε επιστρέψει ακόμη σπίτι του.
 Αιφνιδιασμένος και απορημένος θα έβλεπε λίγη ώρα μετά και ο ίδιος τη σχετική "νεα τηλεοπτική αποκάλυψη"...
Μέσα σε κατάσταση περισυλλογής περπάτησε ως το τηλέφωνο να πάρει τον Αρχιγραμματέα Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο με εντολή να καλέσει τον "πρωταγωνιστή" Πατριαρχικό Επίτροπο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο (ήταν στην Ελλάδα) να γυρίσει εσπευσμένα πίσω στο Πατριαρχείο και να δώσει ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τις απαραίτητες εξηγήσεις για το εν αγνοία του περιστατικό της αχαϊκής πρωτεύουσας.


Δεν πέρασαν ελάχιστα λεπτά και αυτή τη φορά ήταν ο Αρχιγραμματέας εκείνος που τηλεφωνούσε στον Μακαριώτατο.

ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΡΙΣΤΑΡΧΕ;

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος ζητούσε παράταση για να διεκπεραιώσει διάφορες ακόμη υποθέσεις του...

Ο Πατριάρχης ωστόσο ήταν ανένδοτος και κατηγορηματικός. Να επιστρέψει το συντομότερο.

Το επόμενο απόγευμα στον ιερό ναό Παναγία Σεϊδενάγια ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος ήρθε ελάχιστα καθυστερημένος και στάθηκε (στο στασίδι) απέναντι ακριβώς από τη θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου. Το βλέμμα του ήταν στραμμένο συνεχώς στον μακαριώτατο μήπως και κατάφερνε να συλλάβει τις όποιες αποφάσεις του.

Πράγματι!

Έτσι άρχισαν όλα...
«ΤΑ ΝΕΑ», 07.02.2005
Ο  Πατριάρχης Ειρηναίος όλη την προηγούμενη νύχτα είχε ξανασυνομιλήσει με τους πιο έμπιστους ανθρώπους του προβληματισμένος για τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε στο Πατριαρχείο ο τότε καθημερινός διασυρμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου και πως ήθελε να απεμπλακεί από την ελλαδική σκανδαλολογία εκδίδοντας μία σχετική Ανακοίνωση προς την Αγιοταφιτική Αδελφότητα.

Δυστυχώς όμως αυτές οι προθέσεις του θα έπρεπε να διαμορφωθούν και με τις απαιτούμενες "ζυμώσεις". Χρόνος όμως για να ωριμάσουν οι συνθήκες ποτέ δεν υπήρχε.

Νοσηρή και αδιάψευστη πραγματικότητα για όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στους Αγίους Τόπους η επίσημη ανακοίνωση της Ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, στις 23.04.2002.


«Και πάλι κάποια μέλη της Ιεράς Συνόδου στην Ιερουσαλήμ παρενέβησαν στις επαφές και τη συνεργασία με το Ισραήλ, προκειμένου να μπλοκάρουν την αναγνώριση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το κράτος του Ισραήλ...» (βλ. ΕΠΙΣΗΜΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΕΚΚΛΗΣΊΑ», Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2002, σελ. 618).












Υ.Γ. Με ή χωρίς τον κανονικό Πατριάρχη στη θέση του εμείς θα φωτίσουμε όλο το παρασκήνιο εκείνης της βρωμερής περιόδου που συνέβησαν όλα για όσα γράφουμε στο blog. Σύντομα θα προβούμε σε νέες αποκαλύψεις.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...