Ροή Ειδήσεων

Σπείρα νεόκοπων νταβατζήδων υπεράνω υποψίας και εργολάβους με «ιερές» πλάτες εξέθρεψε τελικά η αλλαξοπατριαρχεία στα Ιεροσόλυμα;

Σύμφωνα με επιστολή-καταγγελία ενός Παλαιστινίου και ο οποίος φέρεται ως ενοικιαστής μικρού αγροτεμαχίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το οποίο είχε μαζί με την οικογένειά του για καλλιέργειες.
Στην περίπτωσή τους, η γη καταπατήθηκε από ''ευυπόληπτους'' Παλαιστινίους που του ζητούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να του παρέχουν ξανά την αποκλειστική διάθεση του εδάφους.
Ο ίδιος απευθύνθηκε στους σημερινούς διοικούντες την Σιωνίτιδα Εκκλησία αλλά απάντηση δεν πήρε.
Να πρόκειται άραγε για σπείρα νεόκοπων νταβατζήδων υπεράνω υποψίας με «ιερές» πλάτες;
Ολόκληρη η άποψη του αναφερόμενου Παλαιστινίου στα αραβικά έχει ως εξής:

 
Ενώ στα ελληνικά η μετάφραση είναι:
 
Θέμα: Μία ιδιοκτησία γης του Ελληνικού Ορθόδοξου Μοναστηριού αφαιρέθηκε
 
Είμαι ο Fares Michael Al-Massou.
Ο αριθμός ταυτότητάς μου είναι 904632668. Είμαι ο γιος του εκλιπόντος Nicola Michael Al-Massou, ο οποίος νοίκιασε ένα κομμάτι γης με αριθμό 28055 (αριθμός κομματιού 66) από το Ορθόδοξο Μοναστήρι, ενώ η συμφωνία πάρθηκε την 1η Οκτωβρίου 1990 και τόνιζε ότι ο κ. Nicola και οι γιοι του ήταν οι μόνοι γεωργοί της γης αυτής και μόνοι υπεύθυνοι γι’ αυτή.
Μετά το θάνατο του κ. Nicola εμείς (οι γιοι) μείναμε έκπληκτοι επειδή τη γη την πήρε ο κ. Jamal Safe Mohammad Safe, ο οποίος εργάζεται ως διοικητής Ασφαλείας σε υπηρεσία της Παλαιστινιακής Αρχής.
Μετά από αυτό, πήγαμε στο δικηγόρο του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου κ. Samih Eslabi να ρωτήσουμε σχετικά με το ζήτημα της πώλησης της γης που είχαμε νοικιάσει.
Είπε πως ο νόμος δεν επιτρέπει την πώληση ή την αγορά γης που έχει παραχωρηθεί.
Η ευθύνη του είναι να προστατέψει τη γη του μοναστηριού από κάθε απειλή.
Ένας άλλος δικηγόρος υπεύθυνος για τη γη του μοναστηριού ονόματι Rami Almugrabi μας ζήτησε να πάμε στο Ρωμαϊκό Μοναστήρι των Ιεροσολύμων όπου συναντήσαμε τον επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής του μοναστηριού, έναν “άνθρωπο του κλήρου”.
Έμεινε έκπληκτος και μας ζήτησε να του δείξουμε το χάρτη της γης.
Επεσήμανε τη γη του μοναστηριού και μας είπε ότι θα διερευνήσει το ζήτημα και θα επικοινωνήσει μαζί μας μετά από τρεις μέρες.
 
Γνωρίζαμε πως το άτομο που αγόρασε τη γη (ο κ. Jamal Safe Mohammad Safe), την πούλησε σε κάποιον άλλον από τον καταυλισμό προσφύγων Dheisheh, ονόματι Ibraheem Al Ayassa, διευθυντή της Αραβικής Τράπεζας στη Βηθλεέμ.
Το ποσό της αγοράς ήταν $185.000.
Όταν του είπαμε πως η γη ταυτίζεται με τη δική μας και από τις τρεις μεριές και πως είμαστε οι μόνοι αγρότες αυτής, απάντησε πως αν τη θέλουμε, να του πληρώσουμε $210.000 για να γίνουμε οι εκ νέου ιδιοκτήτες αυτής.
Ειλικρινά, Fares Al-Massou και η οικογένεια αυτού.
 
Προς τεκμηρίωση των λεγομένων του ο καταγγέλλων Παλαιστίνιος κοινοποίησε το συμβόλαιο του πατέρα του καθώς και σχεδιάγραμμα που κι εμείς ακολούθως παρουσιάζουμε
 
 
Όπως βλέπετε στη σήμανση με τον κόκκινο τίτλο το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα φέρει ημερομηνία  8/9/2012.

Με απόκλιση 5 μηνών συμπίπτει με την αναπαραγωγή από το Al Jazeera και το ccun.org ανακοίνωσης της ισραηλινής κυβέρνησης ότι στα εδάφη της παλαιστινιακής πόλης Beit Sefafa ήταν να κατασκευαστούν μεταξύ άλλων μια σειρά από ξενοδοχεία προσθέτοντας πως οι περισσότερες από τις εν λόγω εκτάσεις ανήκαν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο!

  


Για το Real Estate της συγκεκριμένης πόλης να επισημάνουμε εδώ ότι πρώτος ο εκπρόσωπος του Λατινικού Πατριαρχείου William Shomali δήλωνε το 2009 πως «μας πήρε 15 χρόνια να πάρουμε τις οικοδομικές άδειες από το Δήμο της Ιερουσαλήμ για την κατασκευή 72 διαμερισμάτων».
 
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το 2007 ο Θεόφιλος, σύμφωνα με πολυσέλιδο υπόμνημά του στον πρωθυπουργό της Ιορδανίας εμφάνισε έγγραφα με τα οποία είχε ζητήσει βοήθεια για την αξιοποίηση καταστημάτων της Παλαιάς Πόλης από το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών ύστερα από διαβουλεύσεις με τον Κουστωδό του Πάπα στην Αγία Γη.