Ροή Ειδήσεων

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Νικόλας που ψάρευε ευκαιρίες στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σαν «εξ ύψους τιμωρία» ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ειρηναίου (23.08.2013) συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο άλλοτε εκκλησιαστικός υπάλληλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Νικόλαος Παπαδήμας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας εντοπίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου του Παναμά (Ziakopoulos-Zanetti Nikolaos-Joan), ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσαν:
  • ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και
  • δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ενός (31) μηνών.
Ο εν λόγω φυγόδικος το 2005 υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος ισχυρών κλυδωνισμών εντός της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου από τον πατριαρχικό θρόνο χωρίς ούτε μία απόδειξη ενοχής.
Όλα ξεκίνησαν από άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Μααρίβ σύμφωνα με το οποίο τα ξενοδοχεία Ιμπέριαλ και Πέτρα (ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου) στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είχαν μακροχρόνια εκμισθωθεί από Εβραίους επενδυτές. Διαπραγματευτής ήταν ο συλληφθείς που τότε εργαζόταν στην Οικονομική Υπηρεσία του Πατριαρχείου και ως άτομο εμπιστοσύνης είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα και υψηλής εμπιστευτικότητας έγγραφα.
Μολονότι τα συμβόλαια που δημοσιεύτηκαν δεν έφεραν την υπογραφή του Πατριάρχη Ειρηναίου ούτε της Ιεράς Συνόδου εντούτοις ο μακαριώτατος θεωρήθηκε ως άμεσα εμπλεκόμενος και το όνομά του κηλιδώθηκε παρότι η Παλαιστινιακή Αρχή με σχετική έρευνα εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για τον ίδιο.
Πριν δύο χρόνια όμως και ο εξαφανισμένος Νικόλαος Παπαδήμας φρόντισε με αιφνίδια ενυπόγραφη δήλωση-αίτημά του ενώπιον παντός Δικαστηρίου και πάσης Αρχής να αναφερθεί στην υπόθεση γνωστή ως Jaffa Gate λέγοντας «ποτέ δεν έλαβα ρητή εντολή από τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τα δύο ξενοδοχεία».

Πηγή: Εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής», 25.08.2013

Χθες, Σάββατο 24.08.2013, ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή του πρώην οικονομικού διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την κατοχή και χρήση πλαστού διαβατήριου το οποίο είχε εκδοθεί στον Παναμά, στο όνομα τεθνεώτος Έλληνα μετανάστη στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Στον κ. Παπαδήμα, όπως σημειώνει στο bloko.gr ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναγνωρίστηκε σε ότι αφορά στην κατοχή του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού εγγράφου η απουσία ταπεινών ελατηρίων, κάτι που σύμφωνα με το γνωστό ποινικολόγο ερμηνεύεται ως αναγνώριση της πρόθεσής του να έρθει στην Ελλάδα ουσιαστικά για να παραδοθεί.

Κάτι τέτοιο βέβαια έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα υποστηρίζονται από αστυνομικής πλευράς ότι συνέβησαν και διαμείφθηκαν στο αεροδρόμιο, δεδομένου πως όταν κάποιος επιθυμεί να παραδοθεί δεν περιμένει να γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων για συγκριτικό έλεγχο ταυτοπροσωπίας, αλλά το δηλώνει ευθέως και αμέσως.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παραμένουν ακέραια κι αναπάντητα τα ερωτήματα σε ότι αφορά στη διαμονή για άγνωστο χρονικό διάστημα τελευταία στο Ισραήλ, πολύ δε περισσότερο όλά όσα σχετίζονται με τις ελεγκτικές διαδικασίες και τακτικές που ακολουθήθηκαν προκειμένου ο κ. Παπαδήμας να ταξιδέψει από ένα αεροδρόμιο με εξαντλητικά εξονυχιστικούς ελέγχους προσώπου και ιδιότητας και ταξιδιωτικής πρόθεσης, όταν μάλιστα αυτός που το κάνει είναι κάτοχος διαβατηρίου που προκαλεί συναγερμό...

Πηγή bloko.gr

Υ.Γ. Θεία Δίκη ή ισραηλινός δάκτυλος;