Ροή Ειδήσεων

ΓΙΑΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ;

Η υπόθεση του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα, είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστή. Θυμίζουμε πως ο Μακαριώτατος εδώ και 7 χρόνια περίπου, ζει, με άνωθεν εντολή, κλειδωμένος μέσα στο κελί του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χωρίς να έχει την δυνατότητα να δεχθεί επισκέψεις,ούτε και αυτών ακόμα των στενών του συγγενών, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και χωρίς την δυνατότητα να βγει από αυτό, αφού τα κλειδιά της έξω πόρτας τα έχουν οι άνθρωποι του Πατριαρχείου που εκτελούν εντολές του κ.Θεόφιλου, με την ανοχή των κατά καιρούς ελληνικών κυβερνήσεων.
Όλα αυτά είναι γνωστά από τα επανειλημμένα δημοσιεύματα στον ημερήσιο,περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο της Ελλάδος και του εξωτερικού, καθώς και από συχνές τηλεοπτικές παρουσιάσεις,αλλά και τις διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις Αρχιερέων,Κληρικών,Καθηγητών και πολλών άλλων προσώπων.
Όλοι τα ξέρουν τα είδαν και τα άκουσαν εκτός από τον καθ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, που σε σχετική ερώτηση από τους Βουλευτές κ.κ. Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη στην Βουλή, απάντησε ψευδέστατα και παραπλανητικά, γεγονός που γεννά πολλές απορίες και δίνει αφορμές για αρνητικά σχόλια σε ότι αφορά την λειτουργία και του Κράτους αλλά και της Κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.
Αφού πρώτα συγχαρούμε θερμά τους αξιότιμους Βουλευτές κ.κ. Δημαρά και Αβραμίδη για την Δημοκρατική αυτή πράξη τους που, αν οι θεσμοί λειτουργούσαν σωστά στην Πατρίδα μας, θα γινόταν αφορμή και την αλήθεια να πληροφορηθούμε από επίσημα χείλη αλλά και η απαράδεκτη δοκιμασία ενός Έλληνα Πολίτη και μάλιστα Πατριάρχη να τελειώσει προς δόξα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που διασύρονται καθημερινά από τέτοιες άστοχες ενέργειες ανεύθυνων προσώπων.
Στην συνέχεια θα δούμε και την απάντηση του Υφυπουργού και θα καταθέσουμε την άποψη και τα σχόλιά μας.



Η ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ..ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ?

Και τώρα ας δούμε με προσοχή την απάντηση του Υφυπουργού :
"ΘΕΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 4850 13-12-2012 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ κ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων λειτουργεί ως αυτόνομος και αυτοκέφαλος αρχαίος εκκλησιαστικός οργανισμός. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ εξελέγη κανονικά και ομόφωνα από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου. Οι αποφάσεις διαθέσεως η εκμισθώσεως περιουσίας του Πατριαρχείου λαμβάνονται από την Ιερά Σύνοδο.
Ο πρώην Πατριάρχης κ. Ειρηναίος παραμένει, εκουσίως στον χώρο του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ..."

Όλη η απάντηση του υφυπουργού νοσεί. Άλλα τον ρωτούν, άλλα απαντάει και αυτό συνήθως πράττουν οι ένοχοι που προσπαθούν να "θολώσουν" τα νερά και να αλλάξουν θέμα μηπως και γλυτώσουν την καταδίκη. Με το πρώτο σκέλος της απαντήσεως δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα. Θα ρωτήσουμε όμως τον κ.Υφυπουργό αν τον έχουν ενημερώσει για τους δυο νόμους που διέπουν την λειτουργία του Πατριαρχείου. Τον λεγόμενο "Οθωμανικό Νόμο" που ισχύει για το Κράτος του Ισραήλ και τον Ιορδανικό Νόμο που ισχύει για την Ιορδανία. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν μας έλεγε που οι Νόμοι αυτοί προβλέπουν έκπτωση Πατριάρχη κατά τον τρόπο που έγινε με τον Πατριάρχη Ειρηναίο.
Θέλουμε ακόμα να ρωτήσουμε τον κ. Υφυπουργό αν γνωρίζει πόσο στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο η απροκάλυπτη παρέμβαση της πολιτείας στην αποπομπή Ειρηναίου, την κατασπίλωση του ονόματός του και τον διασυρμό προσώπων και θεσμών. Για να τον βοηθήσουμε θα του συστήσουμε να ανατρέξει στην διάθεση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ των ετών 2005-2008.
Πάμε τώρα στο επίμαχο θέμα του παράνομου-νομικά είναι κακούργημα-εγκλεισμού του Μακαριωτάτου μέσα στο απέριττο κελί του. Ο κ. Υφυπουργός μιλάει για εκούσια παραμονή του κ.Ειρηναίου στον χώρο του Πατριαρχείου. Η ερώτηση όμως δεν είναι αυτή. Η ερώτηση είναι σαφέστατη "Σήμερα, ο Πατριάρχης Ειρηναίος, έξι χρόνια μετά βρίσκεται ακούσια έγκλειστος - φυλακισμένος σε κελί στο Πατριαρχείο, δεν μπορεί να βγει ποτέ έξω, ενώ δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τον επισκεφθεί ακόμα δε και σε γιατρούς, τους οποίους κατά καιρούς χρειάζεται. Σημειωτέον ότι η τροφή του μεταφέρεται στο κελί του με καλαθάκι". Άλλο είναι το παραμένω εκούσια σε ένα χώρο και άλλο είναι το με κρατούν φυλακισμένο μέσα στο σπίτι μου. Τα αληθινά περιστατικά έχουν ως εξής. Πράγματι στον κ. Ειρηναίο έγινε πρόταση από τους πρώην Υφυπουργούς Σκανδαλάκη και Κασσίμη να εγκαταλείψει το Πατριαρχείο, να δεχθεί τον τίτλο του "πρώην" με όλες τις τιμές που απορρέουν από αυτόν,να διαλέξει ο ίδιος τον τόπο της διαμονής του η οποία με την εγγύηση των Κυβερνήσεων Καραμανλή,θα ήταν άνετη και πλουσιοπάροχη. Ο Πατριάρχης δεν το δέχθηκε. Θεώρησε πως η φυγή δηλώνει ενοχή. Έμεινε στα Ιεροσόλυμα αποφασισμένος να αποδείξει με νόμιμους τρόπους την αθωότητα του αλλά και επειδή είναι γνήσιος Αγιοταφίτης με άνω των πενήντα χρόνων διακονίας στα Πανάγια προσκυνήματα, και ένας Αγιοταφίτης δεν εγκαταλείπει την μετάνοιά του. Αυτή είναι η "εκούσια" παραμονή του κ. Ειρηναίου στους "χώρους του Πατριαρχείου" που αναφέρει ο κ. Γεροντόπουλος. Αυτά του είπαν οι υφιστάμενοί του, που έχουν τεράστιες ευθύνες, αυτά λέει. Για τον παράνομο εγκλεισμό που έγινε μόλις ο κ.Θεόφιλος εξασφάλισε την θέση του κουβέντα. Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γιατί το θέμα όπως είπαμε στην αρχή είναι γνωστό. Θα παραπέμψουμε μόνο στο επιτόπιο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κ. Μαρίας Γιαχνάκη που χρειάσθηκε την παρέμβαση της Ισραηλινής αστυνομίας για να φθάσει στο κλειδωμένο από έξω κελί του Πατριάρχη Ειρηναίου και προβλήθηκε από τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Χαρδαβέλα στην εκπομπή "Αθέατος κόσμος" στις 25 Ιανουαρίου 2011.

Όμως αποστομωτική απάντηση στην απρέπεια του κ. Υφυπουργού έδωσαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί με εκτενέστατα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. του Ισραήλ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 με μεγάλη αναφορά στην παράνομη κράτηση του κ. Ειρηναίου,επιτόπια έρευνα που δείχνει τον Πατριάρχη να προμηθεύεται την τροφή του με..καλαθάκι αιωρούμενο από τον εξώστη της κατοικίας του,συνεντεύξεις πολιτών αλλά και δήλωση του ίδιου του κ. Ειρηναίου που μιλάει τηλεφωνικά και δηλώνει ότι ζει κάτω από απαράδεκτες συνθήκες όμως θα μείνει και θα πεθάνει εκεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Γεροντόπουλος διαθέτει πολιτική οξυδέρκεια και θα καταλάβει γιατί τον "άδειασαν" τόσο άκομψα οι Ισραηλινοί,θα εξηγήσει γιατί διάλεξαν αυτή την χρονική στιγμή να προβάλουν τις παράνομες πράξεις που γίνονται στην Χώρα τους με την ανοχή της Ελληνικής Κυβερνήσεως,όπως επίσης και το γιατί δεν παρεμβαίνουν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα αφού η παράνομη κατακράτηση προσώπου είναι αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, και μη σπεύσει να μας πει ότι δεν το κάνουν για να μην χαλάσουν τις καλές σχέσεις που έχουν με την Ελλάδα. Δεν το κάνουν γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Χώρας τους σήμερα και ο νοών νοείτο.

Θα κλείσουμε με μια ευχή να καταλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται στα Ιεροσόλυμα σε βάρος ενός Ανθρώπου πρώτα και Πατριάρχη ύστερα. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να τον επισκεφθούν ούτε οι στενοί συγγενείς του και να βγάζει ο ίδιος τα δόντια του με σπάγκο αφού δεν επιτρέπουν ούτε σε γιατρό να τον επισκεφθεί. Δεν είναι δυνατόν να διασύρεται διεθνώς η Πατρίδα μας από τραγικά λάθη ανεύθυνων προσώπων που κακή τη μοίρα κατέχουν υπεύθυνες θέσεις. Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται σε τέτοιο βαθμό ο Κοινοβουλευτικός θεσμός για να καλυφθούν λάθη του παρελθόντος και παράνομες πράξεις. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να φύγει το λουκέτο που έχουν βάλει στην πόρτα του σπιτιού του Πατριάρχη. Να μπορούν να τον επισκεφθούν οι συγγενείς και οι φίλοι του ελεύθερα.Να μπορεί ο ίδιος να βγει έξω να αναπνεύσει καθαρό αέρα να πάει να προσκυνήσει σε μια εκκλησία. Να ζήσει σαν Άνθρωπος.

Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης

Το ρεπορτάζ του καναλιού 2 της Ισραηλινής τηλεοράσεως (Αλήθεια το Προξενείο μας στην Ιερουσαλήμ ενημέρωσε τους κ.κ. Βενιζέλο και Γεροντόπουλο;)
http://www.mako.co.il/news-channel2/Friday-Newscast/Article-67b181c54e2f341004.htm&Partner=facebook_share




בעיר העתיקה נמצא כבר שבע שנים הפטריארך לשעבר במעין מעצר בית, מכיוון שהסכים למכור לעמותה ישראלית נכסים של הכנסייה בעיר העתיקה. הוא הורד לדרגת נזיר פשוט, אך מסרב לוותר על הכהונה, ומצהיר: "הם לא יצליחו להוציא אותי מפה, אני אמות כאן". איך הסתבכה כל כך עסקת נדל"ן, בה מעורבים עורכי דין ושרים?

http://www.youtube.com/watch?v=rb1EBn7fAEI
Και η αναπαραγωγή του ρεπορτάζ από τα Αραβόφωνα Μ.Μ.Ε.
http://www.almadar.co.il/news.aspx?cid=77&aid=42313
ي تقرير بث اليوم على القناة الثانية في التلفزيون الاسرائيلي عن البطريرك السابق للروم الارثوذكس ايرينيوس الاول وهو محبوس في شقة في البلدة القديمة في القدس اثار جدل كبير في وسط الاوساط المسيحية, حيث جاء في التقرير البطريرك ايرينيوس من وراء القضبان داخل بطريركية الروم الارثوذكس والممنوع من مقابلة احد منذ سنة 2006 من قبل ثيوفيلوس والذي يتلقى طعامه من الاخ (المسلم) ابو عمار عبر الحبل الى سطح عزله.
ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ



Πηγή: ektimotheou.blogspot.gr