Ροή Ειδήσεων

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο "νέος" στην Κίνα και ο "παλιός" στην πείνα!!!


Στα αριστερά της φωτογραφίας εικονίζεται ο παράνομα διορισμένος Τοποτηρητής του Θρόνου των Ιεροσολύμων το 2005 και αρεστός του Οικουμενικού Πατριαρχείου για υποψήφιος Πατριάρχης το 2001, μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος.

Όπως βλέπετε, ετοιμάζεται να χειροδικήσει κατά του μακαριστού πλέον αρχιμανδρίτη Φώτιου, ενός Αγιοταφίτη που πρόσφερε τις υπηρεσίες του προς όφελος της Σιωνίτιδας Εκκλησίας από το 1956.

Στις 28.06.2007 ο π. Φώτιος έστειλε επιστολή στην τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, όμως από την εξέλιξη των γεγονότων είμαστε βέβαιοι ότι εκείνη δεν ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της.

Ρίξτε μια ματιά τι λέει:



«Σας γράφω από τον πόνο που με κυριεύει και την απέραντη θλίψη για την κατάντια αυτών που κατέστρεψαν το Πατριαρχείο και το οδήγησαν σε αυτή την τραγική περιπέτεια που ακόμα δεν έχει τελειώσει».

«Όποιος τους καλύπτει ή τους στηρίζει δεν αγαπά την αλήθεια, δεν αγαπά το Θεό».

«Πολέμησαν και πολεμούν τον Πατριάρχη Ειρηναίο μόνο και μόνο από προσωπική φιλοδοξία. Τους γνωρίζω όλους και προσωπικά τον καθένα τους».

«Πώς κοιμούνται τα βράδια με ήσυχη την συνείδησή τους όλοι εκείνοι, που ενώ νομίζουν ότι προσεύχονται, την ίδια ώρα σκοτώνουν τον αδελφό τους;».

«Τον έκρινε ή κατέκρινε ή κατεδίκασε κάποιο κανονικό εκκλησιαστικό ή πολιτικό δικαστήριο;».

«Παραμένω άμισθος αλλά και άλλοι πατέρες επειδή δεν υπέγραψα εναντίον του».

«Το Παρόν της Κυριακής», 08.07.2007


«Θα κάνει άραγε κάτι η υπουργός Εξωτερικών;» ρωτούσε η εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» (08.07.2007) που ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη συγκλονιστική επιστολή.

Έξι μήνες μετά τη συγγραφή της επιστολής ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος καλούσε τον π. Φώτιο να εγκαταλείψει την κατοικία του από το Κεντρικό Μοναστήρι που βρίσκεται η έδρα του Πατριαρχείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ «ίνα εγκαταβιώσητε εις την Ι. Μονήν του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου ή του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου, άχρις ου έλθητε εις μετάνοιαν».


Δεν είδαμε, όμως, τον αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αρίσταρχο να δείχνει την ίδια "ευαισθησία" για την επιλήψιμη συμπεριφορά του κομιστή του Αγίου Φωτός π. Δαμιανού Πάνου μετά τη δημοσιοποίηση του ταξιδιού του στο Πεκίνο με τη φίλη του.



Υ.Γ. Αναγνώστες του blog που επικοινώνησαν μαζί μας προτείνουν ανεπιφύλακτα το ταξιδιωτικό πρακτορείο Cel Tours για προορισμούς όπως η Κίνα...