Ροή Ειδήσεων

Μαύρα και άραχνα τα μαντάτα του WikiLeaks για κληρικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εξαγορασμένος χειραγωγός με πετροδολάρια των Σαουδαράβων εναντίον του Άσαντ; (Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο)






Ο Αραβόφωνος Αγιοταφίτης Θεοδόσιος (Ατάλα Χάνα) εντεταλμένο όργανο των Σαουδαράβων υπέρ της αλλαγής καθεστώτος (regime change) στη Συρία ώστε να σπάσει ο Σιιτικός άξονας Τεχεράνης - Δαμασκού και της Λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ ή θύμα του γεωπολιτικού παιχνιδιού που παίζει στη Μέση Ανατολή ο Οίκος των Σαούντ;

Σχεδόν πριν ένα μήνα (στις 19 Ιουνίου) η ομάδα WikiLeaks δημοσιοποίησε πάνω από 60.000 απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα (ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ γνωστοποίησε ότι θα καταστήσει διαθέσιμα μισό εκατομμύριο ακόμη τέτοια έγγραφα) τα οποία προέρχονται από το Υπουργείο Εξωτερικών, Εσωτερικών και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες του κόσμου για τις σκοτεινές πρακτικές που υιοθετεί το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (που υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας του αυθεντικού Ισλάμ).

Οι γνωστός ιστότοπος WikiLeaks αναφέρει ότι αυτά τα διαβαθμισμένα έγγραφα που κοινοποίησε συμπεριλαμβάνουν αρκετές εσωτερικές υποθέσεις (και υποθέσεις γειτονικών χωρών) και αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους η Σαουδική Αραβία ασκεί τη μυστική της διπλωματία, τρόπους που περιλαμβάνουν τη δωροδοκία και τον προσεταιρισμό ατόμων και οργανισμών κλειδιά σε χώρες του εξωτερικού.

Το μόνο ενδιαφέρον τηλεγράφημα που διέρρευσε μέχρι στιγμής αναφορικά με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ιορδανία, στο οποίο δηλώνεται ότι το 2011, ο Αγιοταφίτης Θεοδόσιος (Ατάλα Χάνα) φέρεται να ήρθε σε επαφή μαζί τους ζητώντας χρήματα και εκείνοι συμφώνησαν να του δώσουν 200.000 δολάρια.


Το έγγραφο ντοκουμέντο που αναπαράγουμε παρακάτω



μπορεί να το βρει κανείς εδώ

ενώ η μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά έχει ως εξής:

Σχετικά με το τηλεγράφημά σας υπ΄αριθμόν 3772/206 με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2011 που αφορά στην απαίτηση μηνιαίου ή εφάπαξ ποσού ως οικονομική βοήθεια από τον Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιερολύμων κ. Atallah Hanna.

Ενημερώνουμε για την έκδοση Βασιλικού Διατάγματος με αριθμό 24965 με ημερομηνία 8 Απριλίου 2012 για την παροχή εφάπαξ χρηματικού ποσού ως προσωπική βοήθεια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών ύψους 200.000 δολαρίων από την πρεσβεία στο Αμάν και για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της σε μελλοντικές του θέσεις.


Το Υπουργείο ευελπιστεί να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Με θερμούς χαιρετισμούς.


Μετά από αυτό το σκανδαλώδες τηλεγράφημα ο Αραβόφωνος Αγιοταφίτης Θεοδόσιος (Ατάλα Χάνα) έσπευσε άμεσα να διευκρινίσει μέσω λογαριασμού στο facebook για το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας που τον αφορά, τα εξής:

Συγκλονιστήκαμε χθες εξαιτίας ενός εγγράφου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και το οποίο έχει δημοσιευτεί μέσα από διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων. Δεν γνωρίζουμε αν είναι πραγματικό ή πλαστό. Αυτό το έγγραφο υποστηρίζει ότι λάβαμε χρηματικά ποσά από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Αμάν ως ενίσχυση από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Θα θέλαμε για αυτόν τον λόγο να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
1.    Ποτέ δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια από την Σαουδική Αραβία και δεν έχουμε λάβει ποτέ καμιά βοήθεια από την Σαουδική Αραβία. Συνεπώς, ό, τι δημοσιεύτηκε σε αυτό το έγγραφο είναι λανθασμένο και εντελώς αναληθές.
2.    Οι θέσεις μας είναι γνωστές σε όλους και διαδεδομένες μέσω όλων των μέσων ενημέρωσης-ραδιόφωνο, τηλεόραση και τύπο. Οι θέσεις μας δεν γίνονται αντικείμενο ανταλλαγής. Οι απόψεις μας δεν πωλούνται και δεν μπορούν να εξαγοραστούν με χρήματα. Δεν αρνούμαστε πως έχουμε γίνει αντικείμενο προκλήσεων από συγκεκριμένα κόμματα να μεταβάλλουμε τις απόψεις μας, ιδιαίτερα με την έναρξη της Συριακής κρίσης. Η θέση μας έχει παραμείνει σταθερή και σαφής. Αρνούμαστε να δεχτούμε χρήματα πολιτικών που στοχεύουν σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Άρα όλες οι προσπάθειες εκείνων που επιθυμούν να επηρεάσουν εμάς και τις θέσεις μας έχουν αποτύχει.
3.    Αρνούμαστε την χρηματοδότηση που εξαρτάται από πολιτικές θέσεις, οποιεσδήποτε κι αν είναι αυτές. Οι απόψεις μας είναι πατριωτικές και πηγάζουν από το προσωπικό μας φρόνημα το οποίο βασίζεται στην Αραβική μας ταυτότητα σχετικά με το ζήτημα της Παλαιστίνης, το πρωταρχικό μας μέλημα και την ανησυχία μας για όλα τα ζητήματα του Αραβικού έθνους.
4.    Δεν έχουμε κανένα τρόπο να γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το έγγραφο και δεν γνωρίζουμε αν είναι πλαστό ή αληθινό. Αυτή που θα πρέπει να ερωτηθεί για αυτό το ζήτημα είναι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και για αυτό απαιτώ το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας να διενεργήσει μια σοβαρή έρευνα σχετικά με αυτό το έγγραφο, για το ποιος ζήτησε βοήθεια και ποιος την έλαβε.
Σε αυτό το σημείο, εγώ δεν αποκλείω να πρόκειται για μια υπόθεση διαφθοράς και σοβαρής εξαπάτησης από μέρους ενός των επισήμων ή των εργαζομένων στους κύκλους της Σαουδικής Αραβίας. Προσωπικά δεν έχω ποτέ χρίσει κανέναν ως εκπρόσωπο μου για να μιλήσει εκ μέρους μου ενώπιον της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας ώστε να ζητήσει οικονομική βοήθεια και δεν έχω λάβει ποτέ καμιά οικονομική βοήθεια από την κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.
5.    Για μια ακόμα φορά, ζητώ από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να διενεργήσει μια σοβαρή έρευνα για αυτό το προσβλητικό έγγραφο, το οποίο περιέχει πληροφορίες εντελώς αναληθείς και δεν έχουν καμιά σχέση με εμένα.
6.    Διαβεβαιώνουμε ότι όσα αναφέρονται μέσα σε αυτό το έγγραφο δεν έχουν καμιά σχέση με εμάς. Δεν έχουμε σχέση με τα χρήματα που λέγεται ότι έχουν σταλεί και ζητηθεί από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Αμάν, αν έχει προσδιοριστεί ποιος έλαβε αυτό το χρηματικό ποσό και που εστάλη.
7.    Έχω το δικαίωμα να κινήσω νομικές διαδικασίες αν η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν εξηγήσει τι συνέβη, ιδιαίτερα από την στιγμή που έχει καταστεί σαφές ότι πρόκειται για περίπτωση γραφειοκρατικής διαφθοράς και λήψη χρημάτων με δόλιο τρόπο στο όνομα άλλων ανθρώπων, οι οποίοι δεν ζήτησαν αυτά τα χρήματα και οι οποίοι φυσικά ποτέ δεν τα έλαβαν.