Ροή Ειδήσεων

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Πρώτος περίπατος Ειρηναίου με ευλογία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Δοκιμάσαμε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν είδαμε, μία μέρα μετά την ανάρτησή μας (όπου ασκήσαμε πολύ σκληρή κριτική  και στον πρωθυπουργό αλλά και στην ηγεσία του ΥΠΕΞ), τον κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο, με τη συνοδεία του, να κάνει, για πρώτη φορά ύστερα από τον Φεβρουάριο του 2008 και ένα μήνα μετά την περιπέτεια της υγείας του, ένα μικρό περίπατο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

 

Φαίνεται ,ότι πίσω από τις κάμερες, και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς και ο Γιάννης Αμανατίδης, έκαναν αυτό που έπρεπε. Αυτό που πρώτη ξεκίνησε με ιδιαίτερη ευαισθησία, η Αναπληρώτρια  Υπουργός Παιδείας  Σία Αναγνωστοπούλου, το περασμένο καλοκαίρι σαν Αναπληρώτρια ΥΠΕΞ (τότε). Και έκαναν το αυτονόητο. Αυτό που πεισματικά και προκλητικά αρνούνταν οι προκάτοχοί τους.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι Αγιοταφίτες θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο. Και η επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ειρηναίο θα είναι πλέον εφικτή. Αλλά και ο ίδιος θα μπορεί τουλάχιστον να έχει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά  του, που με τόση απανθρωπιά και προκλητικότητα, μέχρι σήμερα του στερούνταν.

 

Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει ότι μπορεί κάποιοι να δηλώνουν "άθεοι", στην πράξη όμως είναι περισσότερο πιστοί από πολλούς "χριστιανούς".