Ροή Ειδήσεων

Όχι που δεν θα το βρίσκαμε - Αυτό είναι το έγγραφο των Παλαιστινίων που κόμισε στην Πανορθόδοξο του 2005 ο αραβόφωνος Αγιοταφίτης Ατάλα Χάνα (Θεοδόσιος) και οι αντιφρονούντες της Αδελφότητας για να απομακρύνουν τον Πατριάρχη Ειρηναίο

Η επιστολή - παρέμβαση των Παλαιστινίων στην Πανορθόδοξο το 2005


Ακολουθεί η μετάφραση στα ελληνικά: 


Εμβλημα: Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή
Επιτελείο Προέδρου των υπουργών



24/05/2005   

Θέμα: Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ για την απομάκρυνση/έκπτωση του Μακαριοτάτου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου του Α΄από την θέση του Πατριάρχη του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ.

Μετά χαιρετισμού,

Σας παρουσιάζουμε τους χαιρετισμούς της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου και σας ενημερώνουμε οτι το Παλαιστινιακό Υπουργικό Συμβούλιο έχει λάβει στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με ημερομηνία 10/05/2005, απόφαση για την έγκριση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλημ που εξεδωσε με ημερομηνία 07/05/2005, την απομάκρυνση/έκπτωση του Μακαριοτάτου Πατριάρχη Ειρηναίου του Α΄ απο την θέση του Πατριάρχη του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ.
Λάβετε υπόψη οτι η έγκριση αυτή πρέπει να επικυρωθεί από την Αυτού Εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής, σχετικά με αυτό το ζήτημα. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Παρακαλούμε να δεχτείτε τον ειλικρινή σεβασμό και την εκτίμηση μας. 

Σαμίρ Χλέιλε
Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου / Αρχηγός Επιτελείου Προέδρου των Υπουργών



Αυτή την επίσημη Παλαιστινιακή επιστολή που πρώτη φορά δημοσιοποιείται στην Ελλάδα εμφάνισαν κατά την διάρκεια της Πανορθοδόξου τον Μάιο του 2005 ο αραβόφωνος Αγιοταφίτης Ατάλα Χάνα (Θεοδόσιος) και οι αντιφρονούντες αρχιερείς και αρχιμανδρίτες της Αδελφότητας του Παναγίου Τάφου ώστε να επιτευχθεί από τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τους  η άμεση διαγραφή του ονόματος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από τα εκκλησιαστικά δίπτυχα.

Βλέπετε εσείς πουθενά σε αυτή τη καταλυτική εκείνη την ώρα παρέμβαση των Παλαιστινίων στοιχειοθέτηση κατηγορίας εναντίον του πατριάρχη Ειρηναίου ως φυσικού αυτουργού για όσα έγραψε η Ισραηλινή εφημερίδα "Μααρίβ" περί εκποιήσεων ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο κέντρο της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ σε Εβραίους επενδυτές;