Ροή Ειδήσεων

Ο Ελληνοαμερικανός που άνοιξε τις βαριές πόρτες των ΗΠΑ στον Αλέξη Τσίπρα σε κατ’ ιδίαν δείπνο με τον Θεόφιλο την αποφράδα ημέρα της αντικανονικής ενθρονίσεως του ως 141 Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ομοτράπεζος και ο Πάτρικ Θέρος.... Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο


Το πρώτο ταξίδι του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Αμερική από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου 2013 είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Αμερικοελληνικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) κ. Νίκου Λαρυγγάκη ( και τον Γιώργο Μέρμελα φερόμενο ιδιοκτήτη της γνωστής και μη εξαιρετέας για το δικό μας Δημόσιο, εταιρεία lobbying και δημοσίων σχέσεων Greek Dream Inc).

Μαζί ήταν και οι σπόνσορες στο δείπνο που παρέθεσαν  προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα στο Capital Hilton – μετά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Σε εκείνο το δείπνο που κάθε άλλο παρά δευτερεύουσας σημασίας ήταν, είχαν παρακαθίσει δυο πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον κ. Τόμας Μίλερ και Ντάνιελ Σπέκχαρντ ( ο κουμπάρος του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη).

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας  τόλμησε να φωτογραφηθεί περιχαρής με τους δυο ισχυρούς προαναφερθέντες κυρίους παρότι η παρουσία τους στην Αθήνα ως διπλωμάτες συνδέθηκε με σειρά «σκοτεινών» υποθέσεων διαπλοκής.







……..


Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ φέρεται να βοήθησε το πρόγραμμα των επαφών του κ. Τσίπρα στην Ουάσινγκτον με συνάντηση στο κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) που θεωρείται ένα από τα κορυφαία think tanks στις ΗΠΑ. Παρενθετικά να προσθέσουμε ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα δεν είναι άγνωστο στη χώρα μας, καθώς ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με αφορμή την χρηματοδότηση από τον ίδιο της έδρας Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο CSIS  είχε προγραμματίσει εκδήλωση στον Αστέρα Βουλιαγμένης με προσκεκλημένο τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους αρχιτέκτονες της διεθνούς πολιτικής των ΗΠΑ, διαχρονικά, μαζί με τον επίσης γνωστό Χένρι Κίσινγκερ.


Ωστόσο,  η παράθεση δείπνου προς τιμήν του νυν Πρωθυπουργού δεν έμεινε απαρατήρητη και ασχολίαστη από τα ΜΜΕ.


Ένα από αυτά το spirospero.gr, στις 05.02.2013 ρωτούσε τον Αλέξη Τσίπρα τι αποκόμισε από τις συζητήσεις με τους Μίλερ – Σπέκχαρντ – Θέρος;;

Πάθατε κάτι;;

Όχι φίλοι μας. Δεν κάνατε λάθος.

Σωστά το διαβάσατε. Θέρος γράφει. Τον γνωστό μας Πάτρικ εννοούσε η ανάρτηση «Μυστικοί Πράκτορες της CIA αυτοί που παγίδευσαν τον Τσίπρα» που αναλόγως με την ιδιότητα του (και έχει πολλές) κάνει τις εμφανίσεις, τις ομιλίες, τα άρθρα του.

Βλέπετε το παρακάτω φωτογραφικό στιγμιότυπο το οποίο μεταφέρουμε στην ελληνική μπλογκόσφαιρα;


Προέρχεται από ένα μίνι εορταστικό βραδινό δείπνο εννέα ατόμων το οποίο παρέθεσε
 (μετά τη δεξίωση στο ξενοδοχείο Notre Dame) ο μοιχεπιβάτης του Ιεροσολυμίτικου Θρόνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος, στις 22 Νοεμβρίου 2005, αποφράδα ημέρα της αντικανονικής ενθρονίσεως του ως 141 Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ.

Ανάμεσα στους συνδαιτημόνες βρίσκονταν ο Πάτρικ Θέρος και ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της λομπίστικης Οργάνωσης (ΑΗΙ) Νίκος Λαρυγγάκης.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του American Hellenic Institute κατά τη διάρκεια του δείπνου ο κύριος Λαρυγγάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Θεόφιλο τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζε, δηλαδή την άρνηση της Ισραηλινής Κυβέρνησης να τον αναγνωρίσει ως νέο Προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας.

Ο κ. Λαρυγγάκης γνωρίζοντας (όσο κανείς άλλος από τους ομοτράπεζους του) ότι οι «κλειστές πόρτες» συνήθως είναι βαριές και πως για να τις περάσει κάποιος χρειάζεται επίμονη προετοιμασία, επιδέξιο σχεδιασμό και δημόσιες σχέσεις, είχε υποσχεθεί στο Θεόφιλο πως θα ανακάλυπτε τρόπους να αυξήσει την ευαισθητοποίηση ( για το  εν λόγω ζήτημα) και πως θα αναζητούσε μέσα που θα τον ωφελούσαν στην προσπάθεια του να επιλύσει το θέμα.

Την πρώτη του στήριξη στον Θεόφιλο ο κ. Λαρυγγάκης παρείχε στις 18 Ιανουαρίου 2006 όταν το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ) φιλοξένησε ένα μεσημβρινό φόρουμ με τίτλο  «Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων : Σύγχρονα Προβλήματα σε μια Αρχαία Γη».
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πάτρικ Νικόλας Θέρος ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.

Υ.Γ: Χρόνια Πολλά για τα γενέθλια σου Θεόφιλε!!!!