Ροή Ειδήσεων

"Καίει" την Ντόρα το alter ego του Θεόφιλου. Με απειλές και εικονικό τελεσίγραφο ανακλήθηκε η άρση αναγνώρισης του από την Ιορδανία. Και τουριστικό deal του Χασεμιτικού Βασιλείου με γη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Ιορδάνη Ποταμό. Απόλυτη δικαίωση για την "Ιερή Πλεκτάνη".

Εφημερίδα "Αυριανή".

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην διπλωμάτης Πάτρικ Θέρος σε άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα ( National Herald) με τίτλο "Jerusalem and Greece : Dorai Staunch Defense of Religious Freedom Gives Church in Holy Land Respite" στις 20-07-2007 ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το τι είχε προκύψει στις σχέσεις Θεόφιλου – Ιορδανίας και πως αυτές εξομαλύνθηκαν μετά την χωρίς διπλωματικά ειωθότα παρέμβαση της τότε υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, ο και «Αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στις Ηνωμένες Πολιτείες»  Πάτρικ Θέρος μεταξύ άλλων αποσαφηνίζει πώς η άρση αναγνώρισης του Θεόφιλου από την Ιορδανία επιτεύχθηκε γιατί «το Πατριαρχείο κατέχει διευρυμένες ιδιοκτησίες που περιβάλλουν την τοποθεσία όπου βαπτίσθηκε ο Ιησούς Χριστός» και πως «η Ιορδανία, εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από τον θρησκευτικό τουρισμό, επιθυμούσε να αναπτύξει το μέρος ως Μέκκα του θρησκευτικού τουρισμού [….] να μετατραπεί η περιοχή σε Ντίσνευλαντ της Ανατολής».

Ακολούθως, ο πρώην διπλωμάτης (σύμφωνα  με το patranews έχει θητεύσει και γραμματέας της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ιορδανία) Πάτρικ Θέρος περιγράφει τα συμβάντα στις σχέσεις Θεόφιλου-Χασεμιτικού Βασιλείου ως εξής:

"Πολλοί επιχειρηματίες με συνεργάτες μέσα στην Ιορδανική κυβέρνηση θεώρησαν ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο σημαντικών ιδιοκτησιών [….]. Το Ιορδανικό Υπουργικό Συμβούλιο στήριξε σημαντικά τα παραπάνω. Έλαβαν […] απόφαση να αποσύρουν την αναγνώριση στο πρόσωπο του Θεόφιλου. […] Η Ντόρα αντέδρασε στην απόφαση της Ιορδανίας […].

Μέσα σε λίγες ώρες τα μηνύματα έφτασαν στην Ιορδανική πρωτεύουσα του Αμμάν, απειλώντας με απροσδιόριστες αλλά πολύ επώδυνες συνέπειες αν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου επικυρωνόταν από τον βασιλιά Αμπντάλα

Εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή".

Η Ντόρα ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή ώστε να διενεργήσει ομιλίες με τις κυβερνήσεις του Λιβάνου και του Ισραήλ, καθώς και την Παλαιστινιακή Αρχή. 

Έχοντας ολοκληρώσει τις ομιλίες της σε αυτές τις χώρες, απέστειλε ένα εικονικό τελεσίγραφο στο Αμμάν ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ειδάλλως αυτή δεν θα μετέβαινε στην Ιορδανία. [...] Με στόχο να λάβει η προειδοποίηση της σάρκα και οστά, το υπουργικό της αεροπλάνο υπέβαλε δυο πτητικά σχέδια από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ένα προς το Αμμάν και το άλλο προς την Αθήνα, για το οποίο η Ιορδανία ενημερώθηκε αμέσως από τον πύργο ελέγχου. Εντός μιας ώρας, η Ιορδανία υπαναχώρησε, απέσυρε την πρόταση και η Ντόρα πραγματοποίησε μια φιλική επίσκεψη στο Αμμάν".

Εφημερίδα "Απογευματινή".