Ροή Ειδήσεων

Η ΑΤΕΡΕΤ ΚΟΧΑΝΙΜ ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΑΒΕΡΗΣ Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ. ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΑΛΛΑΞΟΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ.

Ηταν 11 Απριλιου 1990 οταν εκατον πενηντα  φανατικοι θρησκευομενοι Ισραηλιτες, εκ των οποιων πλειστοι ανδρες οπλοφορουντες, ορμησαν στον Ξενωνα του Αγιου Ιωαννη με την καλυψη των σωματων ασφαλειας του Ισραηλ, βιαια τον κατελαβαν και εγκατεσταθησαν εντος αυτου με τις οικογενειες τους. 
Το γεγονος πληροφορηθηκε το Πατριαρχειο, καθ' ον ο τοτε Πατριαρχης Διοδωρος τελουσε το Ιερο Ευχελαιο στον Ιερο Ναο των Αγιων Κωνσταντινου και Ελενης και αμεσως εστειλε τον τοτε Γεροντα Δραγουμανο, Θεοφιλεστατο Επισκοπο Αρεοπολεως Χριστοδουλο και τον τοτε Γραμματεα της Οικονομικης Επιτροπης Αρχιμανδριτη Δαμασκηνο στον Ξενωνα ωστε στη συνεχεια να τον ενημερωσουν για την κατασταση. 
Παραλληλα ο Μακαριωτατος δεχτηκε στην Αιθουσα του Θρονου πανω απο πενηντα καταστηματαρχες της περιοχης Δεμπαγα οι οποιοι διαμαρτυροντουσαν εντονα για την καταληψη του κτιριου απο τους Ισραηλινους λεγοντας οτι το Πατριαρχειο χορηγησε την συγκαταθεση του στην εποικιση του Ξενωνα απο τους Ισραηλινους ειτε πως προεβη σε τυχον διαπραγματευσεις με αυτους. 
Ο Μακαριωτατος αρνιοταν. 
Επιστρεψαντες στο μεταξυ οι απεσταλμενοι του Πατριαρχειου ανεφεραν οτι απειληθηκαν απο τους οπλοφορουντες καταληψιες και να εγκαταλειψουν το κτιριο. 
Αμεσως ο Μακαριωτατος κατηγγειλε δια των εκπροσωπων του την καταληψη στο αρμοδιο αστυνομικο τμημα της Παλαιας Πολεως και ηγειρε αγωγη κατα των καταληψιων. 
Η υποθεση εξεδικασθη το εσπερας, και εκδοθηκε αποφαση εξωσεως των καταληψιων. 
ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΟΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΣ ΜΑΡΤΙΡΟΣ ΜΑΤΟΣΣΙΑΝ, ΕΙΧΕ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΕΡΕΤ ΚΟΧΑΝΙΜ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΟ ΥΠΟ ΤΩΝ ΓΙΟΤΡΙΓΚΕΡ, ΜΠΑΡΖΙΛΑΙ, ΑΝΤΛΕΡ ΚΑΙ ΛΟΖΟΝ. ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΠΩΣ Ο ΜΑΤΟΣΣΙΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ 20,30 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ. 
Μετα τις αλλεπαλληλες δικαστικες αποφασεις περι εξωσεως των καταληψιων απο το κτιριο και την αδυναμια η' απροθυμια της ισραηλινης κυβερνησεως να εκτελεσει τις αποφασεις με τα οργανα της ταξεως , ο Πατριαρχης Διοδωρος θεωρησε επιβεβλημενο να ενημερωσει απο κοντα τον τοτε βασιλια της Ιορδανιας Χουσειν, τον Πρωθυπουργο, τα μελη της κυβερνησης του, το ορθοδοξο ποιμνιο, την πολιτικη ηγεσια της Ελλαδος, μελη του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου. 
Αυτα συνεβησαν το 1990 και αν δεν μας απαταει η μνημη μας στο Ιδιαιτερο Γραφειο του Μακαριωτατου συμβουλος του ηταν ο νυν Αρχιγραμματεας του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων, Κωνσταντινης Αρισταρχος, ο οποιος και δεν στραφηκε τοτε εναντιον του εξαπατημενου και πλεον μακαριστου Διοδωρου Ο Μ Ω Σ το διεπραξε το 2005 σε μια παρομοια υποθεση, με φερομενους ως εμπλεκομενους ελληνα εκκλησιαστικο υπαλληλο και την οργανωση Ατερετ Κοχανιμ, οταν και ευθαρσως ζητησε δια διαγγελματος, πρωτος μαλιστα, την αποπομπη του επισης εξαπατημενου Πατριαρχη κ.κ. Ειρηναιου. 
Δωδεκα χρονια μετα ειναι αξιοπεριεργο πως δεν μιλαει καθολου εκ της θεσεως του για οσα εχουν δει το φως της δημοσιοτητας σχετικα με τη διαχειριση περιουσιακων στοιχειων του Πατριαρχειου απο τον Θεοφιλο.
Να θεωρει οτι επειδη δεν εχει βαλει ο ιδιος την υπογραφη του σε αυτες τις παραχωρησεις που αποκαλυψε τελευταια ο ισραηλινος τυπος πως ειναι και αμετοχος ευθυνων οταν ο παλαιστινιακος λαος σκανδαλιζεται η' μισει συλληβδην τους πατερες γιατι θεωρουν πως δινουν τη γη των προγονων τους στον εχθρο-κατακτητη?
Το εχουμε ξαναγραψει πως η σιωπη σε υποθεσεις αξιοποιησης περιουσιας στο Πατριαρχειο επι θητειας Θεοφιλου εναι και σημαινει συμμετοχη στα Ιεροσολυμα.