Ροή Ειδήσεων

EKEI KATANTΗΣΑΜΕ: THN ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ! ! !

Διαβαζοντας με πολλη προσοχη το αρθρο σχετικα με την εκβαση της υποθεσης των ξενοδοχειων στην πυλη της Γιαφφας (Petra & Imperial) στην ιστοσελιδα arxon.gr, μειναμε σε δυο στοιχεια της αποφασης του Ισραηλινου δικαστη: 
1. Τα ξενοδοχεια δεν πουληθηκαν αλλα ενοικιαστηκαν μακροχρονια (μεσω προσωπικων ενεργειων του τοτε εκκλησιαστικου υπαλληλου Ν.Παπαδημα) και 
2. Δεν υπαρχει κανενα στοιχειο που να αποδεικνυει οτι ο Πατριαρχης Ειρηναιος ειναι διεφθαρμενος. Δεδομενου δε και της παλαιας δηλωσης του Πατριαρχη Ειρηναιου οτι ειχε προσφυγει στη δικαιοσυνη για τις παρανομες δραστηριοτητες Παπαδημα, ευκολα συμπεραινει καθε καλοπιστος αναγνωστης πως τεκμηριωμενα πλεον ειναι περα για περα αθωος και το θυμα των γεγονοτων του 2005. 
Την πιστοποιηση της αθωωτητας του Πατριαρχη την κανει ενα προσωπο που δεν εχει κανενα λογο να μεροληπτει υπερ του Πατριαρχη. 
Ο Ισραηλινος δικαστης. Και καταδυκνυει με τον πλεον ακαταμαχητο τροπο, το μεγεθος της σκευωριας. 
Και αυτα σε ενα Κρατος που δεν εχει κανενα ενδοιασμο να στειλει στη φυλακη Πρωθυπουργους και Προεδρους της Δημοκρατιας (δες περιπτωσεις Εχουντ Ολμερτ & Μοσε Κατσαβ). 
Αλλα και η κυβερνηση του αειμνηστου Αριελ Σαρον, δεν επαψε να αναγνωριζει τον Πατριαρχη Ειρηναιο, ως κανονικο Πατριαρχη Ιεροσολυμων. 
Μηπως ηξερε κατι? 
Επρεπε να αντικατασταθει ο Σαρον, απο τον μετεπειτα τροφιμο των ισραηλινων φυλακων (για διαφθορα) Ολμερτ ωστε να αναγνωρισθει η σημερινη ηγεσια του Πατριαρχειου. 
Και να αρχισει η χιονοστιβαδα των αποκαλυψεων για τις μακροχρονιες ενοικιασεις γης με υπογραφη Θεοφιλου. Και παρολα αυτα οι κονδυλοφοροι που βυσσοδομουσαν το 2005 κατα του Πατριαρχη Ειρηναιου να σιωπουν σαν να μην συμβαινει τιποτε. 
Τιποτε για τις συμφωνιες, ελαχιστες αλλα ηρωικες φωνες κατα του αυθαιρετου εγκλεισμου, για οκτω περιπου χρονια, του κανονικου Πατριαρχη, στο κελι του, απ'οπου δεν θα του επετρεπαν να βγει αν δεν θα επιβαρυνοταν η υγεια του και δεν εμπαινε σε κινδυνο η ζωη του. 
Φθασαμε απο το 2005 εως τις 16 Δεκεμβριου 2007 που αναγνωρισθηκε η σημερινη ηγεσια του Πατριαρχειου (μετα μαλιστα απο αιτημα και της Ιερας Συνοδου της Ελλαδικης Εκκλησιας) την κανονικοτητα της Ορθοδοξιας και την Αποστολικη Διαδοχη στα Ιεροσολυμα, να την διαφυλασσουν οι απογονοι των σταυρωτων του Χριστου! ! ! 
Απο τοτε και υστερα κανενα ενδιαφερον για τον Πατριαρχη Ειρηναιο. Σελιδες ομως για την κατασταση της υγειας του Παπαγεωργοπουλου, του Τσοχατζοπουλου, του Λαυρεντιαδη και αλλων VIP κρατουμενων των ελληνικων φυλακων, αφθονες. 
Ποιος ασχολειται με τον Πατριαρχη σημερα και κατα ποσο ο δολοφονικος πολυετης εγκλεισμος που βιωσε ισως να επεδρασε στην υγεια του? Εξαλλου, ειναι πανελληνιως (και οχι μονο) γνωστη η ειδηση, πως εβγαζε τα δοντια του δενοντας_τα με σπαγγο επανω στις πορτες! ! ! 
Και βεβαια κανεις επισημος που ενεπλακη στην απομακρυνση του δεν ομιλει για θεμα αποκαταστασης. 
Η Παλαιστινιακη Αρχη απο το 2005 και τωρα το Ισραηλ τον παραδιδουν ασπιλο. Η Ελληνικη δικαιοσυνη (ΝΣΚ 2012) το ιδιο. Και ομως... 
Ουτε η Ορθοδοξια, ουτε η Ελληνικη Πολιτεια μιλανε δημοσιως για επανορθωση της αδικιας. 
Ο κ. Αθ.Τσοτσος εγραψε πολυ σωστα οτι ο Πατριαρχης Ειρηναιος υπηρξε θυμα γεωπολιτικων συμφεροντων (Κιβωτος Ορθοδοξιας - φ. 059, 03/08/2017). 
Το γεγονος θυμιζει την περιπτωση του αειμνηστου μητροπολιτη Κεφαλληνιας Προκοπιου. 
Διωχθηκε απο τον μακαριτη τον Τριτση, διοτι δηθεν ειχε τεμαχισει τον Αγιο Γερασιμο (ενω στην πραγματικοτητα για πολιτικους λογους-ηταν φιλοβασιλικος). 
Οταν αποδειχθηκε η σκευωρια, η Ιερα Συνοδος-επι Χριστοδουλου-του εστειλε ενα εγγραφο οτι ουδεποτε συμμερισθηκε τις κατηγοριες αλλα το μονο που μπορουσε να κανει ηταν να του απονειμει τον τιτλο <<πρωην Κεφαλληνιας>> (πρβλ. πρωτ. Κων/νου Γκελη << Προκοπιος-Μητροπολιτης Κεφαλληνιας 2006>>).  
Κι αυτο θεωρειται <<αποκατασταση>>...
Καποια στιγμη (ειτε εν ζωη, ειτε μετα θανατον), κατι αναλογο θα γινει και με τον Πατριαρχη Ειρηναιο. 
Η Εκκλησια αποκαθιστα οσους δικαιως η αδικως διωχθηκαν, οταν ειναι ακινδυνοι  (μεχρι και τους αγιοκατατασσει). 
Θυμηθειτε κατι αναλογο και στην Ελλαδα, οταν απεβιωσε ο πρωην Αττικης Παντελεημων (Μπεζενιτης) αλλα και ο πρωην Αττικης Νικοδημος (Γκατζιρουλης), τους αποδοθηκαν ολες οι εκκλησιαστικες τιμες (μαλιστα τον δευτερο τον <<εψαλλε>> ο Αρχιεπισκοπος). 
Πολυ σωστα ειπε σε κατ'ιδιαν συζητηση ελληνας πολιτικος: <<στα Ιεροσολυμα πρωτα τους καρφωνουν και μετα τους αγιαζουν>>.