Ροή Ειδήσεων

ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΥΧΙΟ ΠΟΘΟ ΤΟΥ.

Ο Πρεσβης της Διπλωματικης Αντιπροσωπειας της Παλαιστινης στην Αθηνα, κ. Μαρουαν Εμιλ Τουμπασι, επισκεφθηκε σημερα τον Αρχιεπισκοπο Αθηνων και πασης Ελλαδος κ. Ιερωνυμο, οπου συζητησαν για επικαιρα θεματα και ανταλλαξαν αποψεις, οπως ενημερωθηκαμε απο το διαδικτυο.

 Ωστοσο ο εν λογω πρεσβευτης με την ιδιοτητα του επικεφαλης των Παλαιστινιων ορθοδοξων στους Αγιους Τοπους ειχε ερθει στη χωρα μας μαζι με τους Ηλια Σαειντ και Φαουντ Κοκκαλη, αρχες καλοκαιρι του 2005 και συναντηθηκαν με τον μακαριστο Αθηνων Χριστοδουλο περι τα 20 λεπτα (απο την Αρχιεπισκοπη η συναντηση χαρακτηριστηκε τοτε εθιμοτυπικη) και με εκπροσωπους κομματων ξεκαθαριζοντας οτι 

α) δεν επιθυμουσαν Αραβα Πατριαρχη 
β) επεμεναν με εμφαση, στην αναγκαιοτητα καταθεσης του προυπολογισμου του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων, ωστε να μαθαιναν την πραγματικη οικονομικη του κατασταση 
γ) ζητουσαν την εφαρμογη της προβλεπομενης απο τον Ιορδανικο Νομο του 1958 συμμετοχης Αραβων κληρικολαικων στα διοικητικα οργανα του Πατριαρχειου 
δ) κατηγγειλαν τη δραματικη μειωση των χριστιανων ορθοδοξων εντος του παλαιστινιακου πληθυσμου ε) τονιζαν προς πασα κατευθυνση <<την αναγκη αλλαγης θεσμων, νοοτροπιας αλλα και προσωπων στο Ορθοδοξο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων για να μπορει να λειτουργει ως πνευματικος θεσμος και οχι ως real estate επιχειρηση, οπως εχει γινει τα τελευταια χρονια>>! (δες εφημεριδα "ΑΠΟΦΑΣΗ" , 2/6/05 , ρεπορταζ της Μαριτας Παλλη).  

Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ν Σ Η . Το ιστολογιο μας εβαλε εντος εισαγωγικων οτι ακριβως ειχε και στο δικο της ρεπορταζ η κυρια Παλλη και μεταξυ αυτων τον λεκτικο ορο <<Ορθοδοξο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων>>. 
Αυτο συμπεραναμε τοτε ειπωθηκε απο την τριμελη αντιπροσωπεια των Παλαιστινιων ορθοδοξων, ομως, αυτος ο λεκτικος ορος τεσσερις μηνες μετα αποκαλυφθηκε ηταν ανεκαθεν επιληψιμος και ο μυχιος ποθος των Παλαιστινιων ορθοδοξων και προφανως ως οχημα για τον εθνικο τους σχεδιασμο. 

Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε . Τον Οκτωβριο του 2005 ο Θεοφιλος με τα μελη της Πατριαρχικης Συνοδου συναντησαν στην εδρα της Παλαιστινιακης Αρχης στη Ραμαλα τον προεδρο της Παλαιστινιακης Αρχης Μαχμουντ Αμπας. 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ (ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ) Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΗΛΩΣΗ: ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΑΠΟ <<ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ>> ΣΕ <<ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ >> Η΄ <<ΑΡΑΒΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ>>. 

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΛΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΚΛΟΓΗ" ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ. (δες Ελευθερος Τυπος 14/10/2005). Βεβαια με την παροτρυνση των Παλαιστινιων ο μοιχεπιβατης Θεοφιλος εκανε αλλα σφαλματα που ηδη εχουμε αποκαλυψει και θα συνεχισουμε.