Ροή Ειδήσεων

Ο Ειρηναιος ηταν στα δικαστηρια να ακυρωσει τα υπογραφεντα απο τον Παπαδημα και τηλεγραφημα του Αθηναικου Πρακτορειου Ειδησεων απο την Ιερουσαλημ εδινε γραμμη στην Ελλαδα πως ειναι υπερ των Ισραηλινων για τα ακινητα στη Γιαφα!!!

Το μονοστηλο δημοσιευμα της εφημεριδας <<Ελευθερος Τυπος>> (01/07/2005, σελ.16) ειχε τιτλο <<ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Υπερ Ισραηλινων για τα ακινητα στη Γιαφα>> .

Ακολουθως μεταξυ αλλων διαβαζαμε:

<<Τη δεσμευση εναντι της κυβερνησεως Σαρον οτι δεν θα υποστηριξει τις αγωγες για την ακυρωση των συμβολαιων μακροχρονης ενοικιασης των ακινητων στην πυλη της Γιαφας φαινεται να ανελαβε ο πρ. Πατριαρχης κ. Ειρηναιος. Αυτο αναφερεται σε τηλεγραφημα του ΑΠΕ απο την Ιερουσαλημ, στο οποιο προστιθεται οτι ο κ. Ειρηναιος διαβεβαιωσε μεσω του υπουργου της Ιερουσαλημ, κ. Τζαχι Χανεγμπι, την ισραηλινη κυβερνηση  οτι δεν εχει αλλαξει το παραμικρο στη σταση του απεναντι στο Ισραηλ.

Διαβεβαιωση

 Στο ιδιο τηλεγραφημα σημειωνεται οτι οι διαβεβαιωσεις δοθηκαν μετα τις εξηγησεις που ζητηθηκαν απο τον κ. Χανεγκμπι για το οτι οι Παλαιστινιοι και πολιτες του Ισραηλ δικηγοροι του κ. Ειρηναιου, κ.κ. Τζαλουαντ Μπουλος και Ηλιας Χουρι, ειχαν δηλωσει οτι συνεχιζουν το δικαστικο αγωνα στα δικαστηρια του Ισραηλ εκ μερους του πελατου τους για να ακυρωσουν τα υπογραφεντα απο τον Παπαδημα. Μετα τη συναντηση του με τον υπουργο κ. Χανεγκμπι, ο πρ.Πατριαρχης φαινεται οτι μετα την παραδοχη των δικηγορων του οτι δεν γνωριζε για τα συμβολαια επιλεγει να ρυθμισει τις σχεσεις του με το Ισραηλ>>.

Υπενθυμιζουμε,

1) Στην προηγουμενη αναρτηση μας αναφερθηκαμε στην προσφυγη του μοιχεπιβατη του πατριαρχικου θρονου των Ιεροσολυμων Θεοφιλου στο ισραηλινο Ανωτατο Δικαστηριο εναντιον του Κρατους του Ισραηλ, προς υποχρεωση αναγνωρισεως του, ως Πατριαρχου!

Εκει φερεται να ισχυριστηκε και πως ο κ. Ειρηναιος δεν ειναι Πατριαρχης, γι'αυτο και δεν μπορει να ζητησει την δικαστικη αναγνωριση του ανυποστατου των συμφωνιων για τα ακινητα στη Γιαφα.
.
Ως εκεινη τη στιγμη η εκβαση των συμφωνιων ηταν μετεωρη. 

Με οσα διαβαζετε ποιος εκανε κινησεις να ακυρωθουν τα υπογραφεντα και ποιος σπεκουλα με φερεφωνο το κρατικο ΑΠΕ;;;

 2) Η Πανορθοδοξος Συνδιασκεψις (24 Μαιου 2005 εις  Κωνσταντινουπολιν) δεν απετελεσε Δικαστηριον. Η εκπεφρασμενη γνωμη της τελει υπο προβληματικην πλειοψηφιαν. Επτα Εκκλησιες υπερ της αναγνωρισεως των αντιφρονουντων, τεσσερις κατα και τρεις απουσες. Εκει δεν εγενετο εκπτωσις του Πατριαρχου Ιεροσολυμων κ.κ. Ειρηναιου Α' αλλα διαγραφη εκ των Διπτυχων.