Ροή Ειδήσεων

12 χρονια παρανομα και αντικανονικα για τον Θεοφιλο στο θρονο του Αγιου Ιακωβου του Αδελφοθεου.

Σημερα η' αυριο, θα γεμισει η ιστοσελιδα του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων και οχι μονο, με αφιερωματα και επαινους προς τον Προκαθημενο της Σιωνιτιδας Εκκλησιας για την 12η επετειο της ενθρονισης του.
Πραγματι στις 9/22 Νοεμβριου του 2005 ο Αρχιεπισκοπος Θαβωριου Θεοφιλος (κατα κοσμον Ηλιας Γιαννοπουλος), κατελαβε τον Πατριαρχικο θρονο των Ιεροσολυμων.
Και λεμε κατελαβε, γιατι η θεση δεν χηρευε, ουτε εχει χηρευσει.
Ο κανονικος και νομιμος 140ος Πατριαρχης Ιεροσολυμων κ.κ. Ειρηναιος Α΄ουδεποτε παραιτηθηκε απο το αξιωμα του. Το γεγονος οτι εκδιωθηκε απο φατριασαντες κληρικους υποστηριζομενους απο ενδο και εξω-εκκλησιαστικα κεντρα, εντευθεν και εκειθεν του Ατλαντικου, κατα παραβαση καθε ιερου κανονος και του ισχυοντος ακομη για το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, Ιορδανικου νομου του 1958, σε καμια περιπτωση δεν τον καθιστα εκπτωτο απο το αξιωμα του. 

Αρκει να αναφερθει ενα τραγικο γεγονος, στην συγχρονη Ελληνικη Εκκλησιαστικη Ιστορια.

Ο απο Τραπεζουντος Χρυσανθος, ο Αρχιεπισκοπος των δυο <<οχι>>, δεν ειχε εκλεγει κανονικα.
Κατασταθηκε στον Αρχιεπισκοπικο θρονο απο τον Ιωαννη Μεταξα. Παρολο που ειχε το σθενος να μην κανει δοξολογια κατα την εισοδο των Γερμανων και να μην ορκισει την κυβερνηση των δοσιλογων, με αποτελεσμα να απομακρυνθει απο τον Θρονο, δεν ετυχε της αποκαταστασεως που του αξιζε. Αντιθετα ο Δαμασκηνος που τον αντικατεστησε και ειχε εκλεγει κανονικα, πριν τον απομακρυνει ο Μεταξας, παρεμεινε και μετα την απελευθερωση και μαλιστα του αποδοθηκε και ο τιτλος του αντιβασιλεως.
Αναλογες μομφες αποδοθηκαν και στον Ιερωνυμο Α΄ ενω αποσιωπηθηκε η κραυγαλεα εισπηδηση του Σεραφειμ για να ορκισει τη Χουντα του Ιωαννιδη, την οποια ακολουθησαν οι ορκομωσιες πολλων μεταπολιτευτικων κυβερνησεων και Προεδρων της Δημοκρατιας, ενω θεωρηθηκε κανονικη η καρατομηση πολλων Ιερωνυμικων Μητροπολιτων, οι περισσοτεροι απο τους οποιους ηταν Αγιοι ανθρωποι και αποδεχθηκαν την επισκοπη κατω απο το διλλημα <<Η΄χειροτονεισαι η΄καθαιρεισαι>> (Λαρισης Θεολογος). Και ο Σεραφειμ νομιμοποιηθηκε και κρατηθηκε, γιατι δεν ηταν μελος της τοτε αριστεινδην χουντικης <<Ιερας Συνοδου>>.

Δυστυχως η Εκκλησια εχει βαθυτατα εκκοσμικευθει. Αυτο το διαπιστωνουμε καθημερινα.

Ενας (μακαριστος πλεον) μητροπολιτης της Ελλαδικης Εκκλησιας, απο τους πιο σκληροπυρηνικους σε θεματα τηρησης της νηστειας (λες και τα παντα τελειωνουν στο στομαχι...), οταν του θεσαμε το θεμα της εκδιωξης του Πατριαρχη Ειρηναιου μας ειπε: <<Να φανατιζεστε για το Χριστο και οχι για τους ανθρωπους>>.  Και οταν του υπενθυμισαμε τους Ιερους Κανονες μας ειπε: <<Ποιος ασχολειται με τους Ιερους Κανονες;>>. Μετα απο αυτη την τοποθετηση δεν αντεξαμε. Μπηκαμε στον πειρασμο και του απαντησαμε δειχνοντας του την Αγια Τραπεζα: <<Σεβασμιωτατε, εχετε συνειδητοποιησει οτι η πλακα του Παναγιου Ταφου κανει εσας Αρχιερεα και εμας Χριστιανους;>>. Περιττο να σας πουμε οτι εχασε τη φωνη του...

Οσο και να απολαμβανουν, οι φατριασαντες κληρικοι την <<νικη>> τους, να ειναι βεβαιοι οτι αργα η΄ γρηγορα, η δικαιωση για τον Πατριαρχη Ειρηναιο θα ελθει. Μακαρι να ελθει οσο ειναι εν ζωη, ωστε να ενισχυθει η πιστη αυτων που δοκιμαζονται και σκανδαλιζονται απο την προσωρινη επικρατηση της παρανομιας στη Σιωνιτιδα Εκκλησια. Ο Θεος της δικαιοσυνης ομως, να ειναι βεβαιοι πως θα απαντησει. Αλιμονο αν δεν ηταν ετσι. Θα μας πειτε και τι τους πειραζει; Αυτοι εχουν κανει τη δουλεια τους. Και εμεις απλα θα ρωτησουμε: <<Πιστευουν;>>....