Ροή Ειδήσεων

Τρανες αποδειξεις αυθαιρεσιας.Για πρωτη φορα στη δημοσιοτητα επιστολη του Πατριαρχη Κωνσταντινουπολεως Βαρθολομαιου, καταχωνιασμενη σε εκκλησιαστικο κυταπι, προκειμενου να δοθει η εντυπωση για ομοφωνες αποφασεις στην Πανορθοδοξο Συνδιασκεψη του 2005.

Αναγνωριστε τους σκευωρους! Αυτο προκυπτει ζητουσε με επιστολη του ο Οικουμενικος Πατριαρχης, επι του λιαν σημαντικου θεματος της διαγραφης του Πατριαρχη Ειρηναιου απο τα διπτυχα, απο τον τοτε Αρχιεπισκοπο Αθηνων Χριστοδουλο.

Οπως εχουμε ξανα-αναφερει σε παλαιοτερες αναρτησεις του ιστολογιου μας, ο Παναγιωτατος φαινεται υπεκυψε στα κελευσματα της στυγνης πολιτειοκρατιας και τελικα στο Φαναρι δεν τηρησε τις προβλεπομενες διαδικασιες που οριζονται για αναλογη περιπτωση εκδικασης υποθεσης Πατριαρχη με αποτελεσμα η δηθεν πλειοψηφουσα παρεα των παροντων Προκαθημενων και αντιπροσωπων/εκπροσωπων των Ορθοδοξων Εκκλησιων στις 24/05/2005 να παυσει βιαια τον κανονικο και νομιμο Πατριαρχη Ιεροσολυμων Ειρηναιο, με καταχθονιες μεθοδευσεις.

Το παρελθον ειναι ζοφερο. Για περισσοτερα διαβαστε το πατριαρχικο Γραμμα και οποιος εχει αντιρρηση ως προς το ντοκουμεντο να του πουμε που θα το βρει.

Μακαριωτατε Αρχιεπισκοπε Αθηνων και πασης Ελλαδος, εν Χριστω τω Θεω λιαν αγαπητε και περιποθητε αδελφε και συλλειτουργε της ημων Μετριοτητος κυριε Χριστοδουλε, Προεδρε της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας της Ελλαδος, την Υμετεραν σεβασμιαν Μακαριοτητα αδελφικως εν Κυριω κατασπαζομενοι, υπερηδιστα προσαγορευομεν.
Ως γνωστον και τη Υμετερα λιαν ημιν αγαπητη και περισπουδαστω Μακαριοτητι και τη κατ'Αυτην Αγιωτατη Εκκλησια, απο τινος καιρου η Αγιωτατη κατα Ιεροσολυμα τοπικη Εκκλησια δοκιμαζεται χειμαζομενη λογω εσωτερικων διχοστασιων, προκληθεντος μειζονος σκανδαλισμου των πιστων εν τε τη Αγια Γη και ευρυτερον. Σημειωτεον οτι προς θεραπειαν της δημιουργηθεισης, ως μη ωφελεν, εκρυθμου καταστασεως μεταξυ του Πατριαρχου κυριου Ειρηναιου και της μεγιστης πλειοψηφιας της τε Ιερας Συνοδου και της Αγιοταφικης Αδελφοτητος κατεβληθησαν πολλαι προσπαθειαι απο μερους της τε καθ'ημας Εκκλησιας της Κωνσταντινουπολεως και αλλων αδελφων Εκκλησιων πλην εις ματην.
Της καταστασεως εν τη Αγιωτατι Σιωνιτιδι Εκκλησια οσημεραι επι τα χειρω εξελισσομενης, ανενεχθεισης δε τω καθ' ημας Οικουμενικω Πατριαρχειω της πλειοψηφιας της τε Ιερας Συνοδου και της Αγιοταφικης Αδελφοτητος, συνεκαλεσαμεν, ως γνωστον και τη Υμετερα Μακαριοτητι, Συνοδον των Προκαθημενων των Ορθοδοξων Εκκλησιων προς θεωρησιν της καταστασεως και εξοδον εκ του αδιεξοδου, επι τω τελει της επανοδου της διασαλευθεισης ειρηνης και ενοτητος παρα τη ειρημενη Εκκλησια. 
Η Συνοδος αυτη των Προκαθημενων συνελθουσα  τη κδ΄ Μαιου ε.ε. εν τη εδρα ημων, τη συμμετοχη και του Μακ. Πατριαρχου κ.Ειρηναιου, απουσιασασων δε των Αγιωτατων Εκκλησιων Σερβιας, Βουλγαριας και Τσεχιας-Σλοβακιας, ηχθη εις την αποφασιν οπως καλεση τας δυο πλευρας εις συμφιλιωσιν, τουτου μη επιτευχθεντος εν συνεχεια η Ιερα Συνοδος, ενωπιον του αδιεξοδου, απεφασισεν  ινα ποιησεται εκκλησιν τη αυτου Μκαριοτητι ινα υποβαλη οικειοθελη παραιτησιν απο του Θρονου αυτου επι τω τελει της επικρατησεως της ειρηνης εν τη Σιωνιτιδι Εκκλησια.Τουτου  επανειλημμενως αρνηθεντος, η Αγια Συνοδος των Προκαθημενων των Ορθοδοξων Εκκλησιων μετα λυπης πολλης  εν τελει απεδεχθη, τριων Εκκλησιων δηλωσασων οτι επεχουν, την αποφασιν της πλειοψηφιας της Ιερας Συνοδου του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων περι αποκηρυξεως του Πατριαρχου αυτων κυριου Ειρηναιου, τουθ'οπερ συνεπαγεται την διαγραφην αυτου εκ των Ορθοδοξων Διπτυχων.
Την αποφασιν ταυτην ανακοινουμενοι και τη Υμετερα Μακαριοτητι και τη κατ'Αυτην Αγιωτατη Εκκλησια, τουτο μεν εκφραζομεν τας θερμας ευχαριστιας ημων τε και του καθ'ημας Αγιωτατου Αποστολικου και Πατριαρχικου Οικουμενικου Θρονου επι τη προφρονι ανταποκρισει της Υμετερας Μακαριοτητος και τη συμμετοχη Αυτης αυτοπροσωπως εις τας εργασιας της Συνοδου, τουτο δε παρακαλουμεν οπως και η Αγιωτατη Εκκλησια της Ελλαδος, συνωδα τη αποφασει της Συνοδου των Προκαθημενων, αναγνωριση την Ιεραν Συνοδον του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων ως ανωτατην εκκλησιαστικην αρχην αυτου, μεχρι της εκλογης του νεου Πατριαρχου, διαγραψη δε εκ των διπτυχων της Εκκλησιας Υμων το ονομα του Μακ. Πατριαρχου κ. Ειρηναιου.
Τα ως ανω γνωριζοντες και τη Υμετερα Μακαριοτητι, δια τα κατ' Αυτην περαιτερω, ινα εν ενι στοματι και μια καρδια και εν τουτω ενεργηση η συνολος Ορθοδοξια, κατασπαζομεθα Υμας φιληματι αδελφικω και διατελουμεν μετα βαθειας αγαπης εν Κυριω και τιμης. 

βε' Ιουνιου ιδ'
Της Υμετερας σεβασμιας Μακαριοτητος
αγαπητος εν Χριστω αδελφος
Ο Κωνσταντινουπολεως ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ