Ροή Ειδήσεων

Οι αντιφρονουντες ρασοφοροι που εδειχναν την εξοδο στον Πατριαρχη Ειρηναιο με υπογραφες το 2005, μετα οσα συνεβησαν προσφατα και στη Βηθλεεμ ας κοιταχτουν στον καθρεφτη. (Ανανεωθηκε)

Στην αποκηρυξη του Πατριαρχη Ειρηναιου του Α' προχωρησαν το 2005 με επιστολη τους μελη της Αγιοταφιτικης Αδελφοτητας, γιατι οπως ελεγαν δεν μπορουσε να παραμενει στο θρονο, εχοντας αποκλειστικα την ευθυνη ολων οσων συνεβαιναν στα Ιεροσολυμα.

Μεταξυ αλλων εγραφαν στο κειμενο:

<<Ο Μακαριωτατος διακατεχεται...υπο ανευθυνου διαχειρισεως της περιουσιας του Πατριαρχειου... 

Μεταχειριζεται το Πατριαρχειον και την περιουσιαν αυτου ως ιδιωτικην υποθεσιν ανευ οιουδητινος φραγμου. 

Δεν παρουσιαζει προυπολογισμον η' απολογισμον. 

Εδημιουργησε το απιστευτον σκανδαλον...με την εξαφανισιν πολλων εκατομυριων δολλαριων.

Καθημερινως μειωνει το κυρος του Πατριαρχικου αξιωματος...κατασκανδαλιζων...απογοητευων τον ενταυθα ευσεβη λαον του Θεου.

Η μονη διεξοδος εκ της καταστασεως ταυτης τυγχανει η ευσχημος αποχωρησις η' απομακρυνσις του Πατριαρχου προς επανορθωσιν του κυρους του ημετερου  Πατριαρχειου>>.

Ελληνας δημοσιογραφος, αρθρογραφησε τοτε, και μας βρισκει απολυτως συμφωνους, πως κατα την πατριαρχια Ειρηναιου ηταν σε εξελιξη καταλοιπα της εποχης Διοδωρου που ειτε κουκουλωθηκαν, ειτε δεν αποκαλυφθηκαν, αφηνοντας στους επιγονους του, την τεχνη του αλληλοσπαραγμου, για τον ελεγχο του χρηματος και κατ' επεκταση της εξουσιας. Τα υπολοιπα, δηλαδη περι στρατιωτων που φυλανε Θερμοπυλες  και βρισκονται στο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων για να κρατουν ψηλα καποια ελληνορθοδοξα ιδεωδη, ειναι απλα μυθευματα με στοχο να συγκινουν τους  πιστους που προσφερουν τον οβολο τους.