Ροή Ειδήσεων

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ,Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΠΟΤΕ;


Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης απελευθερώθηκε μετά από παρέμβαση της Ρωσίας, ύστερα από τριάμισι χρόνια ταλαιπωρίας ,που του είχε επιβάλλει με αυθαίρετους τρόπους και χαλκευμένες κατηγορίες η κυβέρνηση των Σκοπίων. Για την απελευθέρωσή του, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά της Ορθοδοξίας.

Δυστυχώς όμως ,οι ορθόδοξες εκκλησίες δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία στο ειδεχθές έγκλημα που συντελείται στα Ιεροσόλυμα, στο πρόσωπο του κανονικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Με μοναδική εξαίρεση την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η οποία κατά τη Συνοδό της τον περασμένο Μάιο, εξέφρασε την ανησυχία της για την ζωή και την υγεία του «μοναχού Ειρηναίου», παράλληλα με τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας, συμπεριφέρονται σαν να μην υφίσταται το θέμα. Και τον εγκλεισμό του Πατριάρχη δεν τον προκάλεσε (τουλάχιστον επίσημα) καμιά κυβέρνηση, αλλά ο «προκαθήμενος» της Σιωνίτιδας εκκλησίας (με την ανοχή και την υπόδειξη βεβαίως πολλών ενδο- και εξω -εκκλησιαστικών κέντρων). Και μάλιστα, με απύθμενο θράσος , λέει ότι «την προστασία του έχει αναλάβει η Ισραηλινή αστυνομία» (εκπομπή ΝΕΡΙΤ «Προσωπικά» 27-12-2014 στη δημοσιογράφο Ε. Κατρίτση).

Μήπως θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι ορθόδοξες εκκλησίες να στρέψουν το βλέμμα τους και προς τα Ιεροσόλυμα και να σταματήσουν το εκεί συντελούμενο έγκλημα κατά του μακαριωτάτου και της βεβήλωσης του Παναγίου Τάφου;