Ροή Ειδήσεων

Ελληνοαμερικανός χορηγός του Παναγίου Τάφου οδήγησε το αποκαλούμενο «κοράκι» των αγορών Τζον Πόλσον στο να στηρίξει και να ενισχύσει οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ.

Τζόν Πόλσον

Τζόν Πόλσον. Το αποκαλούμενο «κοράκι» των αγορών. Στο χαρτοφυλάκιο του υπάρχει το 9,1% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. Όμως ο ισχυρός Αμερικανός παίκτης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα άτυπο «μπλοκ» ελέγχοντας μαζί με άλλα fund, περί το 20% της ελληνικής τράπεζας. Εκτός από την Πειραιώς,  κατέχει περί το 6,5% στην Alpha Bank και το 10% της ΕΥΔΑΠ.

Άλεξ Σπανός

‘Αλεξ Σπανός. Επί Θεοφίλου με δαπάνη του αναδείχθηκε αίθουσα του Πανίερου ναού της Αναστάσεως σε βιβλιοθήκη του Παναγίου Τάφου και σε γραφείο συνεδριάσεων των διορισθέντων επιτρόπων για την παρακολούθηση του προσκυνηματικού καθεστώτος σε σχέση με τον Ναό χώρους.
Σύμφωνα με εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα φέρεται ευθυγραμμισμένος στη λογική της συμπόρευσης με τον Πόλσον. Έχει και εκείνος μετοχική θέση στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ παράλληλα έχει βάλει λεφτά και στα fund που διαχειρίζεται ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής.
Ο Σπανός ασκεί, όπως λένε οι πληροφορίες, μεγάλη επιρροή στο στρατόπεδο του Τραμπ, ενώ είναι εκείνος που οδήγησε τον Πόλσον στο να στηρίξει και να ενισχύσει οικονομικά την προεκλογική του εκστρατεία.


Πηγή: Dealnews