Ροή Ειδήσεων

Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΔΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΛΕΕΙ O ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Φεβρουαριος-Μαρτιος 2005.

Το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων βρισκεται στην Ελλαδα σε μια δινη χαλκευμενων γεγονοτων.

Πραγματικος στοχος ο μακαριστος Αρχιεπισκοπος Αθηνων Χριστοδουλος και το εκκλησιαστικο του περιβαλλον.

Ωστοσο στις 18/03/2005 (προκειμενου να εξυπηρετηθουν εθνικοι τυχοδιωκτισμοι και καιροσκοποι) ενα πρωτοσελιδο της ισραηλινης εφημεριδος Μααριβ με ανα(φερομενες) μεταβιβασεις ακινητων σε εταιρειες εβραικων συμφεροντων, ενεργοποιει αντανακλαστικα και ξεσηκωνει τους Αραβες που θεωρουν πως η ορθοδοξη εκκλησια, ο δευτερος σε περιουσιακα στοιχεια "γαιοκτημονας" στην επικρατεια του Ισραηλ, γερνει τη πλαστιγγα στα συμφεροντα της πολιτικης του εχθρου. 

Χωρις την εις βαθος μελετη και ερευνα εκ μερους των Παλαιστινιων, ο Πατριαρχης Ειρηναιος δεχεται ολο το μενος της ισραηλινοαραβικης διενεξης, απο μια φανατισμενη ομαδα Αραβων, μολις τα επομενα εικοσιτετραωρα, εξω απο το Ναο της Αναστασεως. 

Λιγο αργοτερα, δημοσιως, θα απορριψει τις εωλες κατηγοριες σε βαρος του και προκειμενου να γκρεμισει την καχυποψια που ενδημουσε στους Αραβες για τον τροπο διαχειρισης της ακινητης περιουσιας του Πατριαρχειου, βεβαιωνει πως την πολυκροτη υποθεση που ανεκυψε θα τη στειλει προς διερευνηση στη Δικαιοσυνη η οποια και θα αποφανθει κατ'ανεπηρεαστη κριση των λειτουργων της. 

Μια ωρα μετα τις βεβαιοτητες του Μακαριωτατου, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ο αρχιεπισκοπος Κωνσταντινης Αρισταρχος, κατα κοσμο Αντωνιος Περιστερης, απο το νευραλγικο ποστο του Αρχιγραμματεα του Παναγιου Ταφου, ζητησε δημοσια την παραιτηση του κ. Ειρηναιου κανοντας την ακολουθη δηλωση: 

Λογοι συνειδησεως μου επιβαλλουν να μιλησω, οποιεσδηποτε και αν ειναι οι συνεπειες. 
Πριν απο λιγες ημερες ειπα οτι η σταση εναντι του Πατριαρχη Ιεροσολυμων κ. Ειρηναιου ειναι εκκλησιαστικη. Εκκλησιαστικα και ανυστεροβουλα μιλωντας, υστερα απο πολυ σκεψη και πολυ λυπη καταθετω ενωπιον της Εκκλησιας και του Γενους, οτι για να επανακτησει το Πατριαρχειο το θιγεν κυρος του και να συνεχισει την αποστολη του, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. 
ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΘΕΤΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. 
Δεν ειναι της Αδελφοτητος, ουτε της Συνοδου, ουτε του Πατριαρχειου, ουτε των στενων Αγιοταφιτων συνεργατων του. 
Απευθυνω εκκληση προς τη Συνοδο του Πατριαρχειου μας, προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο, την ελληνικη πολιτεια και τις τοπικες κυβερνησεις εν σεβασμω προς τη δισχιλιετη προσφορα του Πατριαρχειου να συνεργαστουν για την υπερβαση της κρισεως. 
Η δηλωση μου αυτη δεν περιεχει τιποτε εναντιον του Κρατους του Ισραηλ, γιατι η σταση μου εναντι του ειναι γνωστη. 
Πιστευω οτι το Πατριαρχειο με γνωμονα τη δικαιοσυνη και τη διαφανεια, σεβομενο τις τοπικες πολιτικες ευαισθησιες πρεπει να αξιοποιει τα περιουσιακα του στοιχεια προς οφελος του θεσμου, του ορθοδοξου ποιμνιου και ολων των κατοικων της Αγιας γης. 

Να σημειωθει οτι ολα συμβαινουν χωρις μεχρι εκεινη την στιγμη να εχει επιληφθει επι του ισραηλινου δημοσιευματος η Δικαιοσυνη, ενω στη συνεχεια ο Αρισταρχος θα εκπροσωπησει τον Μαιο του 2005 μαζι με αντιφρονουντες Αγιοταφιτες, το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, στη διαρκεια της Συγκλησης Πανορθοδοξης συναξης στο Φαναρι Κωνσταντινουπολεως και η οποια Συνδιασκεψη αποφαινεται ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ την αποπομπη Ειρηναιου!!! 

Ακολουθως, με δημοσιευματα εκεινης της περιοδου, ο Αρισταρχος θεωρειται οτι εχει τη στηριξη του Οικουμενικου Πατριαρχειου αλλα και της ελληνικης κυβερνησης.  

Χαρακτηριστικη η δηλωση του κρητικου μητροπολιτη Ροδου Κυριλλου πως << ο Αρισταρχος εχει τα προσοντα για Πατριαρχης >> (πηγη: εφημεριδα Πατρις, 20/07/2005). 

Αρθρο της ιδιας εφημεριδας στις 23/08/2005 για την "εκλογη" Πατριαρχη στα Ιεροσολυμα ειναι ακρως αποκαλυπτικο για την ομαδα των Αγιοταφιτων (με καταγωγη των περισσοτερων) απο την Κρητη και στην οποια συμμετειχε ο Αρισταρχος (αλλα και ο Θεοφιλος παροτι καταγεται απο τους Γαργαλιανους). 

Η συντακτρια του κειμενου στην αρχη γραφει με εντονα μαυρα γραμματα: << Ο κρητικης καταγωγης αρχιεπισκοπος Αρισταρχος που ηταν στο "Τριπροσωπο" αποκαλυπτει στην "Π" πως και γιατι αποσυρθηκε απο την τελικη ψηφοφορια >>. 

Μετα δημοσιοποιει μεταξυ αλλων τα εξης: 

Μια συμφωνια κυριων, που επρεπε να τηρηθει εφερε εκτος της τελικης φασης για την εκλογη Πατριαρχη Ιεροσολυμων, τον Ηρακλειωτη ιεραρχη Αρισταρχο Περιστερη, ο οποιος μεχρι και πριν λιγο καιρο ηταν το φαβορι για την εκλογη. 
Ο Αρισταρχος ειχε τη στηριξη Κρητικων και μη εκλεκτορων, ομως ο Πελοποννησιος Θαβωριου Θεοφιλος που ανηκει στην ιδια ομαδα με τον Αρισταρχο συγκεντρωσε εξι ψηφους περισσοτερες και ετσι με βαση την συμφωνια που ειχε γινει την Παρασκευη μεταξυ των μελων της ομαδας στην οποια μετειχαν και οι δυο υποψηφιοι, ο Αρισταρχος απεσυρε την υποψηφιοτητα του και ο Θεοφιλος, εξελεγη παμψηφει νεος Πατριαρχης Ιεροσολυμων. 

Συμφωνα με πληροφοριες ο Θεοφιλος που θεωρειται οτι εχει τη στηριξη των Αμερικανων και γραφτηκε οτι συναντηθηκε προσφατα στα Ιεροσολυμα με την υπουργο Εξωτερικων των ΗΠΑ Κοντολιζα Ραις, ειχε σιγουρες 10 συνοδικες ψηφους ενω ο Αρισταρχος μονο τεσσερις.

<< ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΚΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ. 
ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. 
ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑ ΝΑ ΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΠΑΝΤΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΑ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. 
ΕΙΧΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ. 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. 
Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ >>. 

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ, ΕΜΠΑΘΕΙΑ.