Ροή Ειδήσεων

Η Νεα Δημοκρατια ανοιξε την πορτα της κρισης στο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων. Τι ελεγε η ΥΠΕΞ Ντορα Μπακογιαννη το 2007 στην Βουλη για την ανακληση της μη αναγνωρισης του μοιχεπιβατη του πατριαρχικου θρονου Θεοφιλου. (Διαβαστε το αποσπασμα απο τα Πρακτικα της Βουλης)

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ


ΙΑ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Γ'

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΝΑ'

Παρασκευη 15 Ιουνιου 2007

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Υπουργος Εξωτερικων): Ξερετε οτι μολις χθες επεστρεψα απο τη Μεση Ανατολη εχοντας ολοκληρωσει μακρα σειρα συναντησεων και συνομιλιων στο Ισραηλ, στην Παλαιστινη, στη Συρια, στην Ιορδανια και στο Λιβανο [ . . . ]
Κλεινοντας, επιτρεψτε μου να μοιραστω μαζι σας την ικανοποιηση της Ελληνικης Κυβερνησης για την επιτυχη εκβαση της υποθεσης του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων. Η ανακληση της μη αναγνωρισης του Πατριαρχη απο την Ιορδανικη Κυβερνηση απαιτησε εντονους και πολυ λεπτους χειρισμους.
Θελω επισης εδω να πω οτι φανταζομαι, πως ειναι γνωστο ευρυτερα στην ελληνικη Βουλη οτι το Πατριαρχειο ειναι ανεξαρτητο και αυτοδιοικητο και ειναι θεσμος, ο οποιος υποστηριζεται απο την ελληνικη Κυβερνηση.
(Θορυβος στην Αιθουσα απο την πτερυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Πιστευω επισης -το θυμιζω, διοτι ενιοτε μπορει να σας διαφευγει- ...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτηρης Χατζηγακης): Παρακαλω, κυριοι συναδελφοι.
Ολοκληρωστε, κυρια Υπουργε.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Υπουργος Εξωτερικων): Πιστευω επισης, οτι στην προσφατη επισκεψη μου στη Μεση Ανατολη εγιναν καποια βηματα και για την αναγνωριση του απο το Ισραηλ, πραγμα το οποιο ελπιζουμε πως θα γινει γρηγορα.
Η Ελλαδα θα στηριζει και θα συνεχισει να στηριζει το παλαιφατο Πατριαρχειο, σεβομενοι την ανεξαρτησια του, το αυτοδιοικητο του, προς οφελος της αποστολης του και του συνολου του Ποιμνιου του.
Σας ευχαριστω πολυ.
(Χειροκροτηματα απο την πτερυγα της Νεας Δημοκρατιας).

YΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Για το σχετικο παρασκηνιο της αναγνωρισης του μοιχεπιβατη του πατριαρχικου θρονου των Ιεροσολυμων Θεοφιλου, ενημερωθειτε και απο ενα ακρως αποκαλυπτικο τηλεγραφημα που διερρευσε ο ιστοτοπος WikiLeaks και το οποιο πρωτοι καταστησαμε πανελληνιως γνωστο σε αναρτηση του ιστολογιου μας στις 15 Νοεμβριου 2011.